advertentie

Bluesfestival Delft

DELFT
 
(0 beoordelingen)
Bluesfestival Delft  050


Het bluesfestival van Delft wordt voor de 21e keer georganiseerd.

Op de openingsavond (donderdag 16 februari) wordt een speciale bluesfilm vertoond, en vanaf vrijdagavond tot en met zondagmiddag zijn er meer dan 70 optredens gepland, waarin alle stijlen aan bod komen, zoals Delta Blues, Bluesrock, Chicago Blues, Westcoast blues, Americana, Zydeco, Jump ‘n’ Jive, Rock & Roll, Boogiewoogie en Rockabilly.

Hett speelt zich af in meer dan dertig horeca-gelegenheden, bijna allemaal vlakbij elkaar gelegen in het oude stadscentrum.

Op zaterdagmiddag zijn er ook workshops, zoals een les in mondharmonica-blues voor beginners. Op www.delftblues.nl is alle informatie gedetailleerd te vinden.

Theo Jansen in Museum Prinsenhof
Tijdens het bluesbeesten-gebeuren is er overdag in Delft de mogelijkheid om de achtergronden te leren kennen van Theo Jansen (1948), de schepper van de even ingenieuze als imposante strandbeesten. Die zijn al geëxposeerd in grote musea van Amerika (Chicago, San Francisco), Azie en België.  Maar in Delft zijn ze ‘geboren’.

Het Prinsenhof museum gaat in op de vraag wat de als natuurkundige opgeleide Jansen richting de beeldende kunst drijft  Welke rol de natuur speelt in zijn werk, waar kunst begint en techniek eindigt. Aan de hand van schetsen, modellen en filmbeelden wordt de ontwikkeling van zijn oeuvre in beeld gebracht, tot aan de allernieuwste vindingen en prototypes toe.

Het blijft niet alleen bij kijken en luisteren: met één van de strandbeesten kan gespeeld en gewandeld worden, en een grote stapel pvc-buizen, plakband en tie-wraps nodigt uit tot het creëren van een eigen schepsel.


Kenmerken van Bluesfestival Delft
Jongeren (15 - 21), Groep volwassenen, Theater-/muziekfestivals
Bluesfestival DelftJongeren (15 - 21)Groep volwassenenTheater-/muziekfestivals

Klantenbeoordeling Bluesfestival Delft

 
(0 beoordelingen)

Geef je beoordeling

Sfeer

Prijs/kwaliteitverhouding

Personeel

Faciliteiten

Aanbod

- optioneelBeoordeling plaatsen
Annuleren
Gratis

Gratis entree

Praktisch

  Adres

 • Markt 12611GPDELFT Centrum Delft
  Markt 1
  2611GP DELFT
  Plan uw route
  Kijk op de website voor actuele tijden.

  Openingstijden

  Kijk op de website voor actuele tijden. Van 17 tot en met 19 februari

  Geopend

  Van 17 tot en met 19 februari

Suggesties


Geen foto

Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival

ROTTERDAM
(0 beoordelingen)
Het North Sea Jazz Festival is een vooraanstaand jazzfestival met internationale uitstraling. In 15 muziekzalen verzorgen circa 1.300 musici optredens. De organisatie biedt een podium aan grote namen én aanstormend talent en heeft als doel jazz bij een groter publiek bekend te maken. Tijdens het evenement wordt een groot scala jazzstijlen ten gehore gebracht, waaronder New Orleans jazz, swing, bop, free jazz, fusion, avant-garde jazz en electronic jazz. Ook muziekstijlen als blues, gospel, funk, soul, r&b, hiphop, world beat en latin komen aan bod.
Geen foto

North Sea Round Town

ROTTERDAM
(0 beoordelingen)
De binnenstad van Rotterdam wordt voorafgaand aan het North Sea Jazz Festival het swingende middelpunt van allerlei soorten 'live' muziek, dit gebeurt onder de naam North Sea Round Town. Het winkelende publiek wordt verrast met looporkesten die de hele binnenstad gaan doorkruisen. Dit alles zal leiden tot een muzikaal hoogtepunt (gala) op de donderdagavond voorafgaand aan het festival.
Geen foto

Stadsschouwburg Haarlem

Haarlem
(0 beoordelingen)
Bij Theater Haarlem geniet u van theatervoorstellingen in een van de oudste theaters van Nederland.
Geen foto

HaringRock

KATWIJK ZH
(0 beoordelingen)
Katwijk heeft veel muzikaal talent, daar zijn ze bij HaringRock zeker van. Zo zeker dat ze er een eigen podium krijgen.