Maatregelen coronavirus Blue Boat Company

Wij raden je aan om eerst goed de informatie op deze pagina te lezen, voordat je tickets bestelt. Let op: je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen. Blue Boat Company volgt de richtlijnen van het RIVM. Bezoek de website van dit uitje voor informatie over de actuele vaartijden en de maatregelen die dit uitje treft rondom het coronavirus.

Blue Boat Company Amsterdam

Tot € 5,- korting

De luxe boten van Blue Boat Company nemen je overdag of in de avond mee voor een rondvaart over de vele grachten van Amsterdam.

City Canal Cruise - prachtige rondvaart overdag

De Amsterdamse grachten zijn benoemd tot UNESCO werelderfgoed en tijdens de 75 minuten durende City Canal Cruise zal je zien waarom. De rondvaart neemt je mee langs alle bekende en bijzondere plekken in de stad zoals het Anne Frank huis, de Magere Brug en de prachtige grachtenpanden op de Prinsengracht.

Via een Personal Audio Systeem aan boord krijg je uitleg over de bezienswaardigheden. Ook kan je kiezen uit één van de themaverhalen zoals de “Gezocht: Zoetwaterpiraten kidscruise” voor alle kinderen van 5-12 jaar & de “rijksrondvaart”, een verhaal geproduceerd door het Rijksmuseum dat het Amsterdam van nu koppelt aan het Amsterdam uit de Gouden eeuw.

Twee opstaplocaties
Blue Boat Company hanteert voor de City Canal Cruise twee opstaplocaties; Stadhouderskade 501 (tegenover Hard Rock Café) en Stadhouderskade 551 (tegenover Heineken Experience). Selecteer in het bestelproces de tickets met de opstaplocatie van jouw keuze.
Let op: vanaf 1 april meren de boten ook bij opstaplocatie Stadhouderskade 551 (tegenover Heineken Experience) aan. Wil je vóór 1 april een rondvaart maken? Selecteer dan de tickets voor opstaplocatie Stadhouderskade 501 (tegenover Hard Rock Café).

Evening Cruise - magische avondrondvaart 

Ontdek de unieke sfeer van Amsterdam in de avond met deze 90 minuten durende rondvaart. De stad voelt magisch aan vanwege de duizenden lichtjes die de bruggen en iconische grachtenpanden verlichten. Bestel een drankje bij de ober aan boord terwijl je geniet van het uitzicht (consumptie niet verplicht). Aan boord is het alleen mogelijk om met pinpas of creditcard te betalen.

Het Personal Audio Systeem neemt je mee door de stad en vertelt onderweg over de bezienswaardigheden. Leer over het ontstaan van de grachten, het leven in de stad in de Gouden eeuw, maar ook over het Amsterdam van nu.

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee, mits zij bij ouders op schoot zitten. Je dient hiervoor wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
 • Let op: je ontvangt 1 volwassen en/of kind ticket waarop een barcode staat die geldig is voor het aantal personen waarvoor je het ticket hebt besteld. Bij het scannen van de barcode als je aan boord gaat van de rondvaartboot, ziet het Blue Boat personeel voor hoeveel personen het ticket geldig is
 • De City Canal Cruise rondvaart duurt ongeveer 75 minuten. De Evening Cruise rondvaart duurt ongeveer 90 minuten.
 • Beide rondvaarten zijn voorzien van een gratis Personal Audio Systeem: audiocommentaar in 19 talen.
 • De boten van Blue Boat Company zijn verwarmd.
 • Tijdens de City Canal Cruise is er geen bar aan boord. Je kunt versnaperingen kopen in de winkel van Blue Boat Company (bij de opstaplocatie). Het is niet toegestaan eigen eten en drinken op de boot te nuttigen.
 • Tijdens de Evening Cruise is de bar aan boord geopend. Je kunt bij de ober een drankje bestellen. Let op: aan boord kan je alleen met pin of creditcard betalen.
 • Een deel van de boten van Blue Boat Company zijn toegankelijk voor mindervaliden. Door de rolstoel lift is het mogelijk met rolstoel en al aan boord te gaan. Indien er een rolstoel in het gezelschap bevindt, dient er na het aanschaffen van een ticket nog gebeld te worden met Blue Boat om de betreffende plek te reserveren. Het tijdslot kan dan eventueel nog wijzigen, afhankelijk van het type boot dat per tijdslot vaart. Er kan telefonisch contact opgenomen worden met Blue Boat via 020–679 1370 (werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar)
 • Met uitzondering van hulphonden, zijn honden aan boord niet toegestaan.
 • Je dient uiterlijk 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.
 • Er is geen parkeergelegenheid op locatie. Je kan betaald parkeren bij parkeergarage Byzantium. Klik hier voor de website van parkeergarage Byzantium.

Coronamaatregelen Blue Boat Company

Dit uitje hanteert de richtlijnen van het RIVM. Klik op de volgende link voor meer informatie over de maatregelen rondom het coronavirus die dit uitje treft: coronamaatregelen.

Let op: de tickets zijn uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkel.