't Veluws Zandsculpturenfestijn

10 % korting

Kom de bijzondere zandcreaties bewonderen bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen!
Land van ANWB ZILVER

Overal zand

't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen is het grootste zandsculpturenevenement van Nederland. Vergaap je zowel buiten als in het overdekte gedeelte, aan de indrukwekkende zandcreaties. 

Onze Vaderlandsche Geschiedenis

Het thema van 't Veluws Zandsculpturenfestijn 2022 is 'Onze Vaderlandsche Geschiedenis'. Sta oog in oog met de hunebedbouwers, de Batavan en de Romeinen. Zie hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm. Naast de zandsculpturen is er een tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama's die de geschiedenis laten zien. De geschiedenis wordt bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn op een verrassende manier uitgebeeld. Een leerzaam dagje voor jong en oud!

Hele winter geopend!

Voor het eerst sinds jaren heeft de organisatie van de zandsculpturen in Garderen besloten open te blijven tot en met 17 december 2022. Zij openen de deuren dan wederom op 27 december met naast de bekende zandsculpturen ook schitterende ijssculpturen. Dagelijks zijn er demonstraties met ijssculpturen door ’s werelds beste kunstenaars die alles uit de kast zullen halen om voor jouw ogen ter plaatse de mooiste beelden te zagen. 

Geen Winterfair, maar "Beleef de winter bij de zandsculpturen"

Laat je meenemen in de winterse sferen bij onze nieuwe uitbreiding van de tentoonstelling in de vorm van het sfeervolle winters Dickens Dorp. Hier bakt de oude bakker zijn brood in de houtgestook oven en kan je genieten van warme chocomelk, vuurkorven, oliebollen en gluhwein... alles onder begeleiding van sfeervolle muziek! De ijssculpturen zijn te zien tot en met 4 maart 2023.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur van tevoren. 
  • Kinderen tot en met 5 jaar ontvangen gratis entree, zij hebben geen ticket nodig.
  • Je hebt tot één uur de tijd om je bij de kassa te melden. Het uur gaat in vanaf het gekozen tijdslot. Wij vragen je vriendelijk om je daar aan te houden, om zo onnodige drukte bij de kassa te voorkomen.
  • 't Zandsculpturenfestijn is rolstoeltoegankelijk.
  • Honden zijn welkom, mits aangelijnd.
  • 't Zandsculpturenfestijn beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kun je gratis parkeren.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar 't Zandsculpturenfestijn te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.