Passiespelen

Het verhaal van de Passiespelen

Jezus begon op zijn dertigste publiekelijk zijn leer te verkondigen. Hij werd omgeven door twaalf leerlingen. Een van zijn leerlingen was Judas Iskariot. Judas was gevoelig voor geld en hij verraadde Jezus in ruil voor dertig zilverstukken. Het Passiespel gaat over de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus. Van de intocht van Jezus, het Laatste Avondmaal, het verraad van Judas, de veroordeling van Jezus en zijn pijnlijke kruisiging. Het zijn die gebeurtenissen die de christenen gedenken tussen Palmzondag en Pasen.

 

Speciale voorstellingen

Blinden en Slechtzienden (met audiodescriptie)

Tijdens de voorstelling worden alle visuele aspecten beschreven door een blindentolk. Via een koptelefoon met een kleine FM-ontvanger horen slechtzienden en blinden deze aanvullende beschrijving. Het geluid van het toneel en de zaal hoort men ook, zoals tekst van de acteurs, zang, muziek en reacties van publiek. De visueel beperkten zitten tussen het ziende publiek bij een reguliere voorstelling (inclusie). Er zijn geen extra aanpassingen nodig. Het andere publiek merkt niets van de live-audiodescriptie, behalve dat men enkele mensen met een koptelefoon ziet zitten. Blindengeleidehonden mogen in principe mee op de tribune.

Simultaanvertaling Duits

Tijdens deze zes voorstellingen worden simultaanvertalingen in het Duits aangeboden. Tijdens de voorstellingen wordt er live in het Duits vertaald, te beluisteren via koptelefoons. Het overige publiek merkt niets van de simultaanvertalingen, behalve dat men mensen met een koptelefoon ziet zitten.