Festival Klaterklanken

Geniet van klassieke muziek in de prachtige natuur op wonderschone landgoederen!

Festival Klaterklanken

Klaterklanken is een buitenfestival met vooral klassieke muziek, maar ook jazz, fado en andere wereldmuziek. Klaterklanken is ook voor wie never nooit naar een klassiek concert gaat. Lekker ongedwongen chillen in een soort sprookjesbos en ondertussen genieten van concertjes die overzichtelijk kort zijn. Klaterklanken laat je op een verrassende manier genieten van klassieke muziek in een prachtige natuur. De musici staan midden in de natuur, zonder podium, en er zijn geen stoelen maar kussentjes in het gras voor de bezoekers. Klaterklanken is er voor de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber maar ook de prille klassieke muziekfans zoals gezinnen met jonge kinderen.

Concertwandelingen

Het hart van het festival zijn de concertwandelingen: een wandeling in de prachtige natuur van de landgoederen waar je wordt verrast door 5 miniconcerten door jonge topmusici. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun spel is geïnspireerd door de natuur van het landgoed.  Je wandelt in een groep van veertig personen. Een wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Helaas is de concertwandeling niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Familiewandeling

Op deze wandeling voor het hele gezin bezoek je drie miniconcerten. Een acteur wandelt ook mee en vertelt verhalen over het landgoed en over de muziek die je hoort. Een wandeling duurt ongeveer één uur. Op deze wandeling voor het hele gezin bezoek je 3 miniconcerten. 

Familievoorstelling - De wraak van Lorre

In deze voorstelling wordt je zweverig van alle papegaaien, operamuziek en meeslepende klanken van de blaasinstrumenten. Een spannend, knotsgek verhaal wat door verteller Benjamin Murck helemaal tot leven gewekt wordt. Tosca Menten schreef het boek waar dit verhaal op gebaseerd is, en de vijf houtblazers van het jonge Epos Ensemble maakten er een eigenzinnige versie van vol theatrale en interactieve elementen. Ook de kinderen zelf zullen even lekker gaan zingen!