Fashion & Art around Europe

Krijg een uniek kijkje in de Europese modewereld op deze must-visit voor elke modeliefhebber bij Fashion & Art around Europe in Goes!

Fashion & Art around Europe

Veel verschillende volkeren, culturen en talen bestaan naast elkaar op het Europese continent en ieder Europees land staat bekend om haar eigen stijl en visie op mode. Wist je bijvoorbeeld dat de Nederlandse vrouw (en man) zich voor Europese standaarden vaak stoer en casual kleden? In Frankrijk daarentegen kleden vrouwen zich vaak juist vrouwelijk en elegant. De komst van social media en webshops zorgen er voor dat mode steeds universeler wordt, doordat veel mensen bij dezelfde grotere winkels kleding kopen. Tijdens deze tentoontstelling leer je over de verschillen maar ook over de overeenkomsten in de mode van verschillende Europese culturen, door werken te bewonderen van een geselecteerd aantal Europese ontwerpers.

De designers

Bezoekers krijgen de kans om meer dan 25 unieke ensembles te bekijken die zijn gemaakt door minimaal 12 bekende Europese modeontwerpers en/of kunstenaars. Er zal een bijzonder design van Yves Saint Laurent te zien zijn, speciaal ontworpen voor de Franse actrice Catherine Deneuve. Ook zijn de Nederlandse topontwerpers Mart Visser, Edwin Oudshoorn en Ronald Kolk goed vertegenwoordigd. Daarnaast hebben ook andere internationale Europese designers zoals Barjis Chohan, Christian Lagerwaard en João Rôlo een bijdrage geleverd aan de tentoonstelling.