Beleid ANWB Tickets omtrent het coronavirus

Vind hier het antwoord op jouw vraag met betrekking tot het beleid van ANWB Tickets omtrent het coronavirus.

Met ingang van 1 juli heeft de Nederlandse regering op advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) de maatregelen omtrent het coronavirus voor een groot deel kunnen versoepelen. De basisregels die voor iedereen van toepassing zijn, blijven centraal staan: 1,5 meter afstand houden, hygiënemaatregelen, een gezondheidscheck, het vermijden van drukte en thuisblijven bij klachten. De meeste uitjes, zoals musea, dierentuinen en attractieparken, hebben hun deuren inmiddels weer geopend. Deze attracties dienen zich aan de gestelde richtlijnen en maatregelen te houden. Zo hebben de meeste uitjes vaste looproutes gecreëerd om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, wordt de mogelijkheid geboden om op bepaalde punten de handen te desinfecteren en geldt er per dag een maximum aantal bezoekers. Voor bijna alle uitjes is het noodzakelijk om voorafgaand aan het bezoek een reservering te plaatsen voor een bezoekdatum (en tijdslot). Op deze manier kan de attractie het maximum aantal bezoekers waarborgen en grote drukte voorkomen. Een reservering kan in veel gevallen online geplaatst worden na het aanschaffen van het ANWB Ticket. Op het ticket staat in een stappenplan uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Ook is er per 1 juli meer ruimte ontstaan voor theaters en bioscopen om de deuren weer te openen. Onder bepaalde voorwaarden mogen voorstellingen tot 100 bezoekers plaatsvinden. De bezoekers dienen van tevoren een vaste zitplaats te reserveren en er dient altijd 1,5 meter afstand te zijn tussen de zitplaatsen. Mensen uit hetzelfde huishouden mogen wel bij elkaar zitten.  Hieronder geven wij antwoord op alle vragen omtrent het beleid van ANWB Tickets omtrent het coronavirus.

Het coronavirus

Het advies van de overheid en het RIVM is om bij klachten thuis te blijven. Wij willen je vriendelijk doch dringend vragen om dit advies op te volgen. Lees onderstaande vragen voor meer informatie over het annuleren van een bestelling of het omboeken van een reservering.

Alle leden die via de ANWB tickets hebben gekocht voor een theatervoorstelling/concert/evenement met een geldigheidsdatum tussen 12 maart en 1 augustus 2020, worden per e-mail op de hoogte gehouden.

Ben je in het bezit van ANWB Tickets voor een theatervoorstelling of evenement, maar wil je vanwege het coronavirus hier liever niet naar toe? Stuur dan een mail naar tickets@anwb.nl en vermeld hierbij het ordernummer en voor welke theatervoorstelling/uitje je tickets hebt besteld.

Wij zoeken, samen met het betreffende uitje, naar een alternatief. Zodra wij meer informatie hebben, stellen wij jou hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Gezien de omstandigheden, kan het wat langer duren voordat je een reactie van ons ontvangt op jouw mail. We vragen je om niet opnieuw contact met ons op te nemen; wij nemen contact met jou op zodra wij meer informatie hebben.

Uitjes

De meeste attractieparken, dierentuinen en musea zijn inmiddels weer open gegaan. De uitjes hebben wel diverse coronamaatregelen getroffen. Zo dien je bijna altijd voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een bezoekdatum, en in veel gevallen ook een tijdstip. Het is helaas niet mogelijk om een uitje zonder reservering te bezoeken (tenzij dit specifiek vermeldt staat op de website van het uitje). Deze maatregelen helpen om drukte te voorkomen en het maximum aantal bezoekers niet te overschrijden. Het toegestane maximum aantal bezoekers kan per uitje verschillen. Daarnaast zijn er in veel attractieparken en dierentuinen vaste looproutes gecreëerd om de 1,5 meter afstand tot andere bezoekers te kunnen waarborgen.

Als je wilt weten of een bepaald uitje geopend of gesloten is in verband met het coronavirus, dan willen wij je hiervoor graag verwijzen naar het uitje zelf. Wij raden je aan om de website van het uitje goed in de gaten te houden. Ook voor specifieke vragen over de maatregelen die het uitje treft met betrekking tot het coronavirus, willen wij je vragen hierover contact met het uitje op te nemen.

Veel musea, dierentuinen en attractieparken werken met een online reserveringssysteem zodat de bezoeker gemakkelijk een reservering kan plaatsen voor een specifieke bezoekdatum (en tijdstip). Voor een groot aantal uitjes is het inmiddels weer mogelijk om via de ANWB een ticket met korting te bestellen. We raden je aan om zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ANWB Ticket een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum. Op het ANWB Ticket vind je een stappenplan waarin wordt uitgelegd hoe je een reservering kunt maken.

Kijk op onze website welke uitjes inmiddels weer geopend zijn en voor welke uitjes je tickets kan bestellen. Hier vind je ook meer informatie over de getroffen coronamaatregelen en openingstijden. Je kunt de pagina van het uitje gemakkelijk vinden met onze zoekfunctie: zoek een uitje

Als je een ticket hebt aangeschaft zonder vaste bezoekdatum of -tijd, is de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van kracht. Je kunt jouw bestelling tot 14 dagen na aankoop annuleren, tenzij je het ticket al hebt gebruikt of al een reservering hebt geplaatst bij het betreffende uitje. Om gebruik te maken van het herroepingsrecht stuur je een e-mail naar tickets@anwb.nl o.v.v. Herroeping + jouw ordernummer. Wij zullen eerst controleren of jouw ticket al gebruikt is. Indien jouw ticket niet gebruikt is, wordt de barcode/reserveringscode geblokkeerd. Het betaalde bedrag ontvang je binnen 14 dagen na het melden van jouw herroeping.
Het herroepingsrecht is uitgesloten voor tickets waarin een bepaalde datum en of tijd is overeengekomen. Ook reeds gebruikte of gereserveerde tickets zijn van het herroepingsrecht uitgesloten.

Voor theatertickets is het mogelijk om de tickets, onder bepaalde voorwaarden, om te boeken naar een andere datum of je kunt gebruik maken van je annuleringsverzekering. Stuur een mail naar tickets@anwb.nl om de voorwaarden op te vragen.

Heb je met jouw ANWB ticket(s) een reservering bij een bepaald uitje gemaakt, en wil je nu iets veranderen aan deze reservering? Dan vragen wij je om hiervoor contact op te nemen met het uitje. Wij hebben geen toegang tot de reserveringssystemen van deze uitjes.

Op het ticket dat je van Land van ANWB per e-mail ontvangt, staat in een stappenplan aangegeven hoe je de reservering kunt plaatsen. Reserveringen moeten vaak geplaatst worden op de website van het betreffende uitje. Land van ANWB heeft geen inzicht in het reserveringssysteem van het betreffende uitje. Als er zich problemen voordoen in het reserveringsproces, raden wij dan ook aan om rechtstreeks contact op te nemen met het uitje. Vermeld hierbij duidelijk dat je je ticket hebt aangeschaft via Land van ANWB en dat je hiermee een reservering probeert te plaatsen.

Theatervoorstellingen/Evenementen

Alle leden die via de ANWB tickets hebben gekocht voor een theatervoorstelling/concert/evenement met een geldigheidsdatum tussen 12 maart en 1 augustus 2020, worden per e-mail op de hoogte gehouden.

Wij staan in nauw contact met de producenten van de theatervoorstellingen en de organisatoren van de evenementen. Door de grote impact van de coronamaatregelen, is het voor hen een grote uitdaging om op korte termijn met oplossingen te komen. Zodra er meer informatie bekend is, word je per e-mail geïnformeerd. 

Door de ontstane drukte vragen we jou deze informatie af te wachten en nu geen contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of sociale media. Zodra wij nieuwe informatie hebben, nemen wij contact met je op. We vertrouwen op je begrip.

Sinds 1 juli is het maximum aantal bezoekers voor theatervoorstellingen verhoogd naar 100 personen. De theaters zijn verplicht om 1,5 meter afstand tussen de stoelen te waarborgen en bezoekers dienen voorafgaand aan hun bezoek een vaste zitplaats te reserveren. Het is mogelijk dat je voorafgaand aan je bezoek gezondheidsvragen dient te beantwoorden, dit kan soms online of bij het theater zelf.

Mochten de richtlijnen vanuit het RIVM veranderen, en wordt jouw theatervoorstelling/evenement afgelast, dan ontvang je hier bericht over van ons. We vragen je om in dat geval geen contact met ons op te nemen; wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Daarnaast raden wij je aan om de website van het betreffende theater/evenement in de gaten te houden voor meer informatie. 

Alle evenementen die plaats zouden vinden tussen 12 maart en 1 juli 2020, zijn afgelast. Per 1 juli is er onder bepaalde voorwaarden meer mogelijk, zo mogen bijvoorbeeld evenementen doorgaan mits de organistoren aan de 1,5 meter maatregel kunnen voldoen en nog andere voorwaarden gewaarborgd zijn. Het is aan de lokale autoriteiten om dit te bepalen. 
Heb jij via de ANWB tickets gekocht voor één van deze evenementen? Dan houden wij je per e-mail op de hoogte.

Wij staan in nauw contact met de organisatoren van de evenementen. Door de grote impact van de coronamaatregelen, is het voor hen een grote uitdaging om op korte termijn met oplossingen te komen. Zodra er meer informatie bekend is, word je per e-mail geïnformeerd. 

Door de ontstane drukte vragen we jou deze informatie af te wachten en nu geen contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of sociale media. Zodra wij nieuwe informatie hebben, nemen wij contact met je op. We vertrouwen op je begrip.

Weekendje weg/Verblijfsarrangementen

Voor al je vragen over jouw geboekte arrangement via ANWB Ledenreizen, verwijzen we je naar de volgende pagina: https://www.anwb.nl/vakantie/anwb-reisorganisaties/omboekbeleid-coronavirus

ANWB Ledendagen

De Efteling moest vanwege het coronavirus het attractiepark van 14 maart tot 19 mei sluiten. Hiermee kwamen de geplande ANWB Ledendagen van 28 en 29 maart 2020 te vervallen. Maar niet getreurd: de Efteling is op zaterdag 21 november, zaterdag 5 en zondag 6 december 2020 het domein van ANWB-leden! Meer informatie en tickets vind je op deze pagina.

De Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix kon vanwege het coronavirus niet doorgaan in het weekend van 3 mei 2020. Hiermee kwam ook de ANWB Ledendag op 30 april te vervallen.
De organisatie van de Dutch Grand Prix heeft aangegeven dat de Formule 1 definitief wordt verplaatst naar 2021. De exacte datum is nog niet bekend. De verwachting is dat de nieuwe datum eind dit jaar bekend zal worden gemaakt door de autosportfederatie FIA. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Leden die tickets hebben besteld voor de ANWB Ledendag op Circuit Zandvoort zijn via de mail op de hoogte gebracht. 

Dinsdag 14 april om 12:00 uur ’s middags zou de kaartverkoop voor de ANWB Ledendagen in de Hermitage van start gaan. Vanwege het coronavirus start deze kaartverkoop voorlopig nog niet. De ANWB Ledendagen zullen niet op zaterdag 13 en zondag 14 juni plaatsvinden. We hopen zo spoedig mogelijk een nieuwe datum te communiceren. Wegens de ontwikkelingen rondom het coronavirus, is het helaas op korte termijn nog niet mogelijk om een nieuwe datum te bepalen voor de ledendagen. Zodra er meer informatie bekend is, zullen wij je hierover informeren via deze pagina.