Beleid ANWB Tickets omtrent het coronavirus

Vind hier het antwoord op jouw vraag met betrekking tot het beleid van ANWB Tickets omtrent het coronavirus.

De Nederlandse regering heeft op advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) de maatregelen omtrent het coronavirus weer aangescherpt. De basisregels die voor iedereen van toepassing zijn, blijven centraal staan: 1,5 meter afstand houden, hygiënemaatregelen, een gezondheidscheck, het vermijden van drukte en thuisblijven bij klachten. Daarnaast moeten alle niet-essentiële winkels en dienstverleners hun deuren sluiten. Uitjes zoals musea, dierentuinen, attractieparken, sauna's, zwembaden en theaters gaan ook dicht voor publiek. Deze maatregelen zijn in ieder geval geldig tot en met 15 maart 2021.  Hieronder geven wij antwoord op alle vragen omtrent het beleid van ANWB Tickets omtrent het coronavirus.

Het coronavirus

Alle uitjes zoals musea, pretparken, dierentuinen maar ook theaters hebben hun deuren moeten sluiten voor publiek. Alle leden die via de ANWB tickets hebben gekocht voor een theatervoorstelling/concert/evenement met een geldigheidsdatum tot en met 15 maart 2021, worden per e-mail op de hoogte gehouden.

 

Alle uitjes zoals musea, pretparken, dierentuinen maar ook theaters moeten hun deuren sluiten voor publiek tot en met 15 maart 2021. Ben je in het bezit van ANWB Tickets voor een theatervoorstelling of evenement na 15 maart 2021, maar wil je vanwege het coronavirus hier liever niet naar toe? Stuur dan een mail naar tickets@anwb.nl en vermeld hierbij het ordernummer en voor welke theatervoorstelling/uitje je tickets hebt besteld.

Wij zoeken, samen met het betreffende uitje, naar een alternatief. Zodra wij meer informatie hebben, stellen wij jou hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Gezien de omstandigheden, kan het wat langer duren voordat je een reactie van ons ontvangt op jouw mail. We vragen je om niet opnieuw contact met ons op te nemen; wij nemen contact met jou op zodra wij meer informatie hebben.

Uitjes

Sinds 15 december zijn alle niet essentiële winkels en activiteiten gesloten. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 15 maart 2021. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om een uitje te bezoeken. Wij raden je aan om de website van het uitje na 15 maart 2021 goed in de gaten te houden om te zien welke maatregelen het uitje treft rondom de coronamaatregelen. Voor overige vragen willen wij je vragen hierover contact met het uitje op te nemen.

Momenteel zijn alle uitjes tot en met 15 maart 2021 gesloten. Voor bepaalde uitjes is het mogelijk om via de ANWB een ticket met korting te bestellen. Deze ANWB Tickets met korting kunnen gebruikt worden na 15 maart 2021. Het reserveren van een specifieke bezoekdatum is voor bepaalde uitjes verplicht. We raden je aan om na aanschaf van het ANWB Ticket een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum. Op het ANWB Ticket vind je een stappenplan waarin wordt uitgelegd hoe je een reservering kunt maken.

Kijk op onze website om te zien voor welke uitjes je tickets kan bestellen die te gebruiken zijn na 15 maart 2021. Hier vind je ook meer informatie over de getroffen coronamaatregelen en openingstijden. Je kunt de pagina van het uitje gemakkelijk vinden met onze zoekfunctie: zoek een uitje

Leden die via de ANWB tickets hebben gekocht voor een uitje met een specifieke datum en tijd met een geldigheidsdatum tot en met 15 maart 2021, worden per e-mail op de hoogte gehouden. 

Als je een ticket hebt aangeschaft zonder vaste bezoekdatum of -tijd, is de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van kracht. Je kunt jouw bestelling tot 14 dagen na aankoop annuleren, tenzij je het ticket al hebt gebruikt of al een reservering hebt geplaatst bij het betreffende uitje. Om gebruik te maken van het herroepingsrecht stuur je een e-mail naar tickets@anwb.nl o.v.v. Herroeping + jouw ordernummer. Wij zullen eerst controleren of jouw ticket al gebruikt is. Indien jouw ticket niet gebruikt is, wordt de barcode/reserveringscode geblokkeerd. Het betaalde bedrag ontvang je binnen 14 dagen na het melden van jouw herroeping.
Het herroepingsrecht is uitgesloten voor tickets waarin een bepaalde datum en of tijd is overeengekomen. Ook reeds gebruikte of gereserveerde tickets zijn van het herroepingsrecht uitgesloten.

Voor theatertickets is het mogelijk om de tickets, onder bepaalde voorwaarden, om te boeken naar een andere datum of je kunt gebruik maken van je annuleringsverzekering. Stuur een mail naar tickets@anwb.nl om de voorwaarden op te vragen.

Heb je met jouw ANWB ticket(s) een reservering bij een bepaald uitje gemaakt voor een bezoek tot en met 15 maart 2021, en zou je graag het uitje willen bezoeken na 15 maart 2021? Dan vragen wij je om hiervoor contact op te nemen met het uitje. Wij hebben geen toegang tot de reserveringssystemen van deze uitjes.

Op het ticket dat je van ANWB Eropuit per e-mail ontvangt, staat in een stappenplan aangegeven hoe je de reservering kunt plaatsen. Reserveringen moeten vaak geplaatst worden op de website van het betreffende uitje. ANWB Eropuit heeft geen inzicht in het reserveringssysteem van het betreffende uitje. Als er zich problemen voordoen in het reserveringsproces, raden wij dan ook aan om rechtstreeks contact op te nemen met het uitje. Vermeld hierbij duidelijk dat je je ticket hebt aangeschaft via de ANWB en dat je hiermee een reservering probeert te plaatsen.

Theatervoorstellingen/Evenementen

Alle leden die via de ANWB tickets hebben gekocht voor een theatervoorstelling/concert/evenement met een geldigheidsdatum tot en met 15 maart 2021, worden per e-mail op de hoogte gehouden.

Wij staan in nauw contact met de producenten van de theatervoorstellingen en de organisatoren van de evenementen. Door de grote impact van de coronamaatregelen, is het voor hen een grote uitdaging om op korte termijn met oplossingen te komen. Zodra er meer informatie bekend is, word je per e-mail geïnformeerd. 

Door de ontstane drukte vragen we jou deze informatie af te wachten en nu geen contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of sociale media. Zodra wij nieuwe informatie hebben, nemen wij contact met je op. We vertrouwen op je begrip.

Sinds 15 december 2020 zijn theaters en uitjes weer gesloten voor publiek vanwege het coronavirus. Mocht de theatervoorstelling of evenement waar je tickets voor hebt gekocht hierdoor niet door kunnen gaan, dan nemen wij contact met je op.

We vragen je om in dat geval geen contact met ons op te nemen; wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Daarnaast raden wij je aan om de website van het betreffende theater/evenement in de gaten te houden voor meer informatie. 

Alle evenementen die plaats zouden vinden tussen 15 december en 15 maart 2021, zijn afgelast.
Heb jij via de ANWB tickets gekocht voor één van deze evenementen? Dan houden wij je per e-mail op de hoogte.

Wij staan in nauw contact met de organisatoren van de evenementen. Door de grote impact van de coronamaatregelen, is het voor hen een grote uitdaging om op korte termijn met oplossingen te komen. Zodra er meer informatie bekend is, word je per e-mail geïnformeerd. 

Door de ontstane drukte vragen we jou deze informatie af te wachten en nu geen contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of sociale media. Zodra wij nieuwe informatie hebben, nemen wij contact met je op. We vertrouwen op je begrip.

Weekendje weg/Verblijfsarrangementen

Voor al je vragen over jouw geboekte arrangement via ANWB Ledenreizen, verwijzen we je naar de volgende pagina: https://www.anwb.nl/vakantie/anwb-reisorganisaties/omboekbeleid-coronavirus

ANWB Ledendagen

De Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix kon vanwege het coronavirus niet doorgaan in het weekend van 3 mei 2020. Hiermee kwam ook de ANWB Ledendag op 30 april te vervallen. Wij zijn blij je te kunnen melden dat er door Formula One Management een nieuwe datum is gevonden voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix! Daarmee hebben wij ook een nieuwe datum voor de ANWB Ledendag op het Circuit van Zandvoort.

De Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix vindt plaats van vrijdag 3 t/m zondag 5 september 2021. Dat betekent dat de ANWB Ledendag zal plaatsvinden op donderdag 2 september 2021.

Leden die tickets hebben besteld voor de ANWB Ledendag op Circuit Zandvoort zijn via de mail op de hoogte gebracht. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.