Beleid ANWB Tickets omtrent het coronavirus

Vind hier het antwoord op jouw vraag met betrekking tot het beleid van ANWB Tickets omtrent het coronavirus.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Nederlandse regering op advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) alle gelegenheden waar mensen bij elkaar komen voorlopig verboden. In overeenstemming met deze verordening blijven publieke locaties zoals theaters en musea voorlopig gesloten. De verwachting is dat culturele instellingen (zoals concertzalen en theaters) per 1 juni weer open mogen. Hiervoor gelden echter wel enkele voorwaarden, namelijk een maximum van 30 personen, 1,5 meter afstand en bezoekers moeten reserveren. Ook wordt verwacht dat musea en monumenten vanaf 1 juni weer open kunnen. De bezoekers moeten vooraf een ticket kopen zodat er gestuurd kan worden op de 1,5 meter afstand. Voor alle evenementen in heel Nederland geldt dat deze tot en met 31 augustus zijn afgelast (ook bij minder dan 100 bezoekers). Hieronder geven wij antwoord op alle vragen omtrent het beleid van ANWB Tickets omtrent het coronavirus.

Het coronavirus

Alle leden die via de ANWB tickets hebben gekocht voor een theatervoorstelling/concert/evenement met een geldigheidsdatum tussen 12 maart en 1 juni 2020, hebben inmiddels bericht van ons ontvangen.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op met al onze leden die via de ANWB tickets hebben gekocht voor een evenement met een geldigheidsdatum tussen 1 juni en 1 september 2020. Wij vragen iedereen dringend om ons niet te bellen, e-mailen of berichten via sociale media te sturen. 

Heb je tickets voor een dagje weg met een geldigheidsdatum vóór 1 juni 2020? Stuur in dit geval een mail naar tickets@anwb.nl en vermeld hierbij het ordernummer. Wij nemen je mail zo spoedig mogelijk in behandeling.

Voorstellingen en activiteiten die na 31 mei 2020 gepland staan, gaan vooralsnog door (met uitzondering van de evenementen). Mocht deze situatie, op advies van het RIVM, wijzigen, dan nemen wij hierover contact op met de leden die voor de desbetreffende data tickets hebben gekocht. Dit doen wij zo spoedig mogelijk.

Bij wijzigingen passen wij de berichtgeving aan op onze meest gestelde vragen pagina.

Natuurlijk betreuren we ten zeerste het ongemak dat deze situatie met zich meebrengt.

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen we je graag naar de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Stuur in dit geval een mail naar tickets@anwb.nl en vermeld hierbij het ordernummer en voor welke theatervoorstelling/uitje je tickets hebt besteld.

Wij zoeken, samen met het betreffende uitje, naar een alternatief. Zodra wij meer informatie hebben, stellen wij jou hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Gezien de omstandigheden die dit besluit van het RIVM met zich meebrengt, kan het wat langer duren voordat je een reactie van ons ontvangt op jouw mail. We vragen je om niet opnieuw contact met ons op te nemen; wij nemen contact met jou op zodra wij meer informatie hebben.

Uitjes

De verwachting is dat attractieparken en dierentuinen binnenkort weer open gaan. Deze parken zijn op eigen initiatief dichtgegaan toen het coronavirus uitbrak in Nederland. De attractieparken en dierentuinen zullen minder bezoekers toestaan dan voor de coronacrisis. De meeste parken zullen in stapjes opengaan: eerst voor alleen abonnementshouders, daarna voor de andere bezoekers. Daarnaast is de verwachting dat culturele instellingen (zoals concertzalen en theaters) per 1 juni weer open mogen. Hiervoor gelden echter wel enkele voorwaarden, namelijk een maximum van 30 personen, 1,5 meter afstand en bezoekers moeten reserveren.

Als je wilt weten of een bepaald uitje geopend of gesloten is in verband met het coronavirus, dan willen wij je hiervoor graag verwijzen naar het uitje zelf. Wij raden je aan om de website van het uitje goed in de gaten te houden. Ook voor specifieke vragen over de maatregelen die het uitje treft met betrekking tot het coronavirus, willen wij je vragen hierover contact met het uitje op te nemen.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om kaartverkoop voor de uitjes te realiseren.  Veel musea, dierentuinen en attractieparken gaan met een reserveringssysteem werken. Deze uitjes zijn momenteel druk bezig om hiervoor de nodige stappen te maken. Ook de ANWB moet veranderingen doorvoeren om de kaartverkoop op te kunnen starten. Het kan dus even duren voordat wij weer tickets verkopen voor een bepaald uitje. Wij doen ons best om de kaartverkoop zo snel mogelijk weer live te hebben staan.

Wij raden je aan om op onze website de pagina van het desbetreffende uitje in de gaten te houden. Je kunt de pagina van het uitje gemakkelijk vinden met onze zoekfunctie: zoek een uitje

Heb jij via de ANWB tickets gekocht met geldigheid t/m 31 mei 2020 en is dit museum/dierentuin/pretpark gesloten tot en met 31 mei vanwege het coronavirus? Dan vragen wij jou om een mail naar tickets@anwb.nl te sturen. Vermeld hierbij het ordernummer en voor welk uitje je tickets hebt besteld.

Wij zoeken, samen met het betreffende uitje, naar een alternatief. Zodra wij meer informatie hebben, stellen wij jou hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Gezien de omstandigheden die dit besluit van het RIVM met zich meebrengt, kan het wat langer duren voordat je een reactie van ons ontvangt op jouw mail. We vragen je om niet opnieuw contact met ons op te nemen; wij nemen contact met jou op zodra wij meer informatie hebben.

Attractieparken, dierentuinen en musea zullen binnenkort weer open gaan voor publiek. Deze uitjes moeten zich aan de voorschriften van het RIVM houden. Dit betekent dat bij de meeste uitjes bezoekers vooraf een ticket moeten kopen, zodat er gestuurd kan worden op de 1,5 meter afstand. Daarnaast is de verwachting dat bezoekers, na aanschaf van een ticket, een reservering moeten maken bij het betreffende uitje voor een bepaalde dag en/of tijdslot. 

Heb je via de ANWB tickets gekocht voor een uitje en wil je dit uitje binnenkort bezoeken? Dan verwijzen wij jou naar de website van het uitje voor het maken van een reservering.
Ervaar je problemen met het reserveren? Neem dan contact op met de klantenservice van het desbetreffende uitje.

Stuur in dit geval een mail naar tickets@anwb.nl en vermeld hierbij het ordernummer en voor welk uitje je tickets hebt besteld.

Wij zoeken, samen met het betreffende uitje, naar een alternatief. Zodra wij meer informatie hebben, stellen wij jou hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Gezien de omstandigheden die dit besluit van het RIVM met zich meebrengt, kan het wat langer duren voordat je een reactie van ons ontvangt op jouw mail. We vragen je om niet opnieuw contact met ons op te nemen; wij nemen contact met jou op zodra wij meer informatie hebben.

Heb je met jouw ANWB ticket(s) een reservering bij een bepaald uitje gemaakt, en wil je nu iets veranderen aan deze reservering? Dan vragen wij je om hiervoor contact op te nemen met het uitje. Wij hebben geen toegang tot de reserveringssystemen van deze uitjes.

Tot en met 16 februari 2020 verkochten wij tickets voor de Winter Efteling. Deze tickets hadden een geldigheid voor een bezoek aan de Efteling tot en met 27 maart.
Beschik jij nog over tickets voor de Efteling, vanuit de actie 'Winter Efteling, met een geldigheid tot en met 27 maart? Dan kun je deze tickets gebruiken voor een bezoek aan dit attractiepark tot en met 3 augustus 2020.
Je dient wel vooraf je bezoekdag te reserveren via https://www.efteling.com/nl/park/reserveer-bezoek. Je kiest voor de optie ‘ Reserveer je bezoek’ onder het kopje ‘Ik heb al entreetickets’. Neem op de dag van je bezoek zowel je reserveringsbevestiging als je ANWB Winter Efteling tickets mee.
Bij vragen over het reserveren willen we je graag verwijzen naar de klantenservice van de Efteling. Mocht je overige vragen hebben, dan kan je mailen naar tickets@anwb.nl

Theatervoorstellingen/Evenementen

Alle theatervoorstellingen die plaats zouden vinden tussen 12 maart en 1 juni 2020, zijn afgelast. Voor evenementen geldt dit tot 1 september 2020. Heb jij via de ANWB tickets gekocht voor één van deze theatervoorstellingen/evenementen? Dan houden wij je per e-mail op de hoogte.

Vanaf 1 juni mogen theaters weer open met een maximum van 30 bezoekers. Heb je een ticket voor een voorstelling na 1 juni 2020 en gaat deze niet door, dan nemen wij contact met je op.

Wij staan in nauw contact met de producenten van de theatervoorstellingen en de organisatoren van de evenementen. Door de grote impact van de coronamaatregelen, is het voor hen een grote uitdaging om op korte termijn met oplossingen te komen. Zodra er meer informatie bekend is, word je per e-mail geïnformeerd. 

Door de ontstane drukte vragen we jou deze informatie af te wachten en nu geen contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of sociale media. Zodra wij nieuwe informatie hebben, nemen wij contact met je op. We vertrouwen op je begrip.

Theatervoorstellingen vanaf 1 juni mogen doorgaan met een maximum van 30 bezoekers. Mochten de richtlijnen vanuit het RIVM veranderen, en wordt jouw theatervoorstelling ook afgelast, dan ontvang je hier bericht over van ons. We vragen je om in dat geval geen contact met ons op te nemen; wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Daarnaast raden wij je aan om de website van het betreffende theater/evenement in de gaten te houden voor meer informatie. 

Alle evenementen die plaats zouden vinden tussen 12 maart en 1 september 2020, zijn afgelast. Heb jij via de ANWB tickets gekocht voor één van deze evenementen? Dan houden wij je per e-mail op de hoogte.

Wij staan in nauw contact met de organisatoren van de evenementen. Door de grote impact van de coronamaatregelen, is het voor hen een grote uitdaging om op korte termijn met oplossingen te komen. Zodra er meer informatie bekend is, word je per e-mail geïnformeerd. 

Door de ontstane drukte vragen we jou deze informatie af te wachten en nu geen contact met ons op te nemen via telefoon, e-mail of sociale media. Zodra wij nieuwe informatie hebben, nemen wij contact met je op. We vertrouwen op je begrip.

Weekendje weg/Verblijfsarrangementen

Voor al je vragen over jouw geboekte arrangement via ANWB Ledenreizen, verwijzen we je naar de volgende pagina: https://www.anwb.nl/vakantie/anwb-reisorganisaties/omboekbeleid-coronavirus

ANWB Ledendagen

De Efteling heeft vanwege het coronavirus besloten het attractiepark vanaf 14 maart tot nader order te sluiten. Hiermee komen de geplande ANWB Ledendagen van 28 en 29 maart te vervallen. Houd deze pagina in de gaten voor verdere informatie.

De Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix kon vanwege het coronavirus niet doorgaan in het weekend van 3 mei 2020. Hiermee kwam ook de ANWB Ledendag op 30 april te vervallen.
De organisatie van de Dutch Grand Prix heeft aangegeven dat de Formule 1 definitief wordt verplaatst naar 2021. De exacte datum is nog niet bekend. De verwachting is dat de nieuwe datum eind dit jaar bekend zal worden gemaakt door de autosportfederatie FIA.
Leden die tickets hebben besteld voor de ANWB Ledendag op Circuit Zandvoort zijn via de mail op de hoogte gebracht.

Van 30 maart tot en met 5 april zouden de resorts van Quality Wellness; Thermen Berendonck, Thermen Bad Nieuweschans, Thermen Soesterberg en Thermen Bussloo, het domein van ANWB-leden zijn. In verband met het coronavirus kan deze ANWB Ledenweek helaas niet doorgaan. Met Quality Wellness is besloten dat er geen nieuwe datum voor de ledenweek in de plaats komt. 
Leden die voor de ANWB Ledenweek tickets hebben gekocht, kunnen hun reservering wijzigen naar een nieuwe datum in de periode tot en met 31 augustus 2020. Deze leden hebben ondertussen via de mail meer informatie ontvangen.

Dinsdag 14 april om 12:00 uur ’s middags zou de kaartverkoop voor de ANWB Ledendagen in de Hermitage van start gaan. Vanwege het coronavirus start deze kaartverkoop voorlopig nog niet. De ANWB Ledendagen zullen niet op zaterdag 13 en zondag 14 juni plaatsvinden. We hopen zo spoedig mogelijk een nieuwe datum te communiceren. Wegens de ontwikkelingen rondom het coronavirus, is het helaas op korte termijn nog niet mogelijk om een nieuwe datum te bepalen voor de ledendagen. Zodra er meer informatie bekend is, zullen wij je hierover informeren via deze pagina.