advertentie

Babyboom in de Nederlandse dierentuinen


De afgelopen tijd zijn er veel dieren geboren in de Nederlandse dierentuinen.

Dit is heel goed nieuws, want sommige nieuwkomers behoren tot een bedreigde diersoort. Het Land van ANWB heeft een overzicht samengesteld in welke dierentuin je de kleintjes kan bewonderen.

Dierenrijk Nuenen
Heel veel kleintjes bij Dierenrijk Nuenen! Daar zijn de laatste tijd een baby Chimpansee, kamelenjong, Lynx en zeehondje geboren. Bovendien kan er elk moment een olifantenkalfje ter wereld worden gebracht.
Bezoek Dierenrijk met 25% korting

Safaripark Beekse Bergen
Voor het eerst in de geschiedenis van safaripark Beekse Bergen is er een okapi geboren. De geboorte is extra bijzonder, omdat okapi’s zowel in de natuur als in dierenparken in Europa weinig voorkomen.
Bezoek Safaripark Beekse Bergen met 25% korting

Artis
Eind juli heeft Artis een kleine tapir mogen verwelkomen. De geboorte is heel goed nieuws aangezien de diersoort bekend staat als een kwetsbare soort. Verder zijn er in de dierentuin recent drie zeeleeuwtjes en een giraffe geboren. 
Bezoek Artis met € 2,- korting

Dolfinarium
Op 1 juni 2018 is er een Stellerzeeleeuwtje geboren in het Dolfinarium te Harderwijk. Het Dolfinarium is één van de drie plekken in Europa waar Stellerzeeleeuwen te zien zijn. Verder heeft het Dolfinarium eind mei een babydolfijntje mogen verwelkomen. 
Bezoek Dolfinarium met € 14,- korting

Koninklijke Burgers’ Zoo
Baby stokstaartjes, pluizige panterwelpen en een schattig neushoorntje zijn bij Koninklijke Burgers’ Zoo te bewonderen. 
Bezoek Koninklijke Burgers’ Zoo met € 5,- korting

WILDLANDS
Er lopen twee olifantenkalfjes rond in het olifantenverblijf van Dierenpark WILDLANDS. Ook heeft de dierentuin recent een mini-driekielstraalschildpad in het verblijf ontdekt. De verzorgers wisten helemaal niet dat er eieren waren gelegd! Bovendien is WILDLANDS het enige park in Nederland waar je deze schildpadsoort kunt bewonderen.
Bezoek WILDLANDS met € 10,- korting

Diergaarde Blijdorp
Eind juni heeft Diergaarde Blijdorp een rode pandajong mogen verwelkomen. Het kleintje is vanaf begin oktober te bewonderen. Daarnaast is er begin augustus een Koedoe (antilope) geboren, zij is binnenkort al te bezichtigen.
Bezoek Diergaarde Blijdorp met € 1,50 korting

Apenheul
In de Apenheul zijn dit seizoen maar liefst 34 apenbaby’s geboren bij elf verschillende apensoorten! Vooral de geboorte van het blauwoogmaki-jong is bijzonder, omdat deze dierensoort maar heel weinig voorkomt in dierentuinen.
Bezoek Apenheul met € 1,- korting

Terug naar homepage

advertentie