Omniversum

Ontdek andere werelden vanuit jouw luie stoel in Omniversum!

In dit filmtheater kijk je naar een scherm dat 4500 keer groter is dan een gewone televisie en hoor je uit 36 speakers 15000 watt aan geluid, hierdoor worden jouw zintuigen overdonderd met de grootste filmervaring ooit.

Ontdek andere werelden

Omniversum neemt je met grootbeeldfilms mee naar andere werelden. Zo word je meegenomen naar verre, afgelegen natuurgebieden waar je oog in oog komt met de spirit beer of naar de bodem van de oceanen waar je de meest fascinerende dieren op aarde ontmoet. En dat allemaal vanuit je luie stoel. Bij Omniversum kijk je niet naar een film, maar ben je onderdeel van de film!

Film: Dino's van de Zuidpool

250 miljoen jaar geleden, toen er nog dinosauriërs rondzwierven, zag de wereld er heel anders uit. Als je over deze tijd nadenkt, sta je er misschien niet direct bij stil dat er zelfs op de Zuidpool dino's leefden! En ondanks dat het daar 's winters maandenlang donker was, maakten de dichte moerassen het wel degelijk mogelijk daar te leven. Hoe is die groene wereld veranderd in de kale ijsoppervlakte die wij vandaag kennen? 3 wetenschappers gaan op onderzoek in de grootbeeldfilm "Dino's van de Zuidpool".