advertentie

Ontdek Kampen tijdens de Internationale Hanzedagen 2017


Beleef van 15 t/m 18 juni een weekend vol cultuur en entertainment tijdens de Internationale Hanzedagen in Kampen! Laat je meevoeren door de rijke Hanzehistorie en ontdek de veelzijdigheid van de Hanzestad. Word verrast door het spectaculaire programma vol kunst, muziek, theater en avontuur.

De hele binnenstad is opgedeeld in kwartieren, in elk hoekje is wat te zien en te beleven.

Hanzekwartier
Het Hanzekwartier vormt het ‘festivalhart’ met een groot podium op de IJssel waar iedere avond bijzondere concerten plaatsvinden met o.a. The Common Linnets, Guido’s Orchestra, Jan Vayne, Slagerij van Kampen, Her Majesty en meer…

Museumkwartier
Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Museumkwartier. Overal waar je kijkt is kunst te zien; op straat, in musea, in zeecontainers en ook in leegstaande winkelpanden. (Inter)nationale kunstenaars laten je het thema van de Hanzedagen: ‘Water verbindt’ beleven.

Prinsenkwartier
Laat je betoveren in het Prinsenkwartier door straattheater uit binnen- en buitenland. Geniet van de prachtige concerten in de Bovenkerk of struin rond op de jaarmarkt. Zittend op een gezellig terras kun je lachen om grote en kleine straatacts zoals ‘de parade der zotten’. Ook is er een theatraal museum met levende standbeelden en pratende schilderijen.

Havenkwartier
In het Havenkwartier staat de maritieme geschiedenis van Kampen centraal. De Koggewerf is de thuisbasis van de Kamper kogge. Tijdens de Hanzedagen zijn daar nog twee koggen uit Duitsland te bewonderen. De werf herbergt ook een timmerwerkplaats, smederij, naaiatelier en een expositieruimte met informatie over de Hanzetijd. Langs de IJsselkade liggen oude zeilschepen (tall ships), duwboten en coasters die tegenwoordig de binnenwateren van Europa bevaren.

Bovendien zijn de Hanzedagen een smeltkroes van culturen; 100 Hanzesteden uit 14 landen komen samen op de Hanzemarkt. Dompel je onder in de gezellige bedrijvigheid. Proef van authentieke Duitse biertjes, geniet van de lekkerste Noorse Zalm en vergaap je aan de kledendracht en andere handwerken uit de Baltische staten.
De Hanzedagen zijn gratis toegankelijk. Vier dagen boordevol vertier, mis het niet! Kijk voor het hele programma op hanze2017.nl.

EVENEMENTEN


The Common Linnets
Zaterdag 17 juni: 21.00 uur in het Hanzekwartier op het Van Heutszplein
Deze vierkoppige band onder leiding van Ilse de Lange zet Kampen op zijn kop en laat iedereen meedansen, zingen, deinen op hits als 'Calm after the storm', 'Love goes on' en 'We don't make the wind blow'.

Wat The Common Linnets zo uniek maakt is hun Nederlands- Amerikaanse karakter en geheel eigen muziekstijl, geïnspireerd door Americana, country, folk en bluegrass. Met het karakteristieke warme stemgeluid van Ilse de Lange, maken The Common Linnets prachtige nummers, recht uit het hart.

De slag om de Poorten van Kampen
Vrijdag 16 juni:19.00 uur en zaterdag 18 juni en zondag 19 juni: 15.00 uur. Stadspark
De Ridders van de IJssel hebben hun kampement tijdens de Hanzedagen opgeslagen in het Stadspark. Samen met zo’n 300 ridders uit heel Europa maken zij zich op voor de slag om de Stadspoorten van Kampen. Neem een kijkje in het kampement en beleef de bedrijvigheid van de middeleeuwen; koks bereiden een stevig maal, de maliënsmit repareert de maliënkolders en de leer- en houtbewerkers werken zich in het zweet. Tot het moment daar is en de ridders ten strijde trekken in een spectaculaire veldslag gebaseerd op waargebeurde feiten uit 1427. Samen met een groot aantal boogschutters, ruiters, kanonniers en voetvolk uit heel Europa wordt de slag nagespeeld.


Full Color Festival

Zaterdag 17 van 11.00 tot 23.00 uur en zondag 18 juni van 13.00 tot 21.00 uur. Stadspark
Het gaat helemaal los in het Stadspark tijdens het Full Color. Met bands als Mooi Wark, The Cool Quest, Scrum en Project Rakija is feesten gegarandeerd! Daarnaast zijn er allerlei straattheateracts, is er een singer-songwriter podium en kun je genieten van culinaire lekkernijen op de cultuurmarkt.

Stedelijk Museum Kampen
Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 - 20.00 uur. Zondag: 13.00 – 17.00 uur. Museumkwartier: diverse locaties
Met trots verwelkomt het Stedelijk Museum Kampen deze zomer topstukken uit de maritieme collectie van het Rijksmuseum Amsterdam. De bijzondere expositie ‘Rijks aan de IJssel’ toont enkele hoogtepunten uit de Nederlandse maritieme geschiedenis. De expositie is te zien van 10 juni tot en met 8 oktober.

Her Majesty
Zondag 18 juni: 16.30 – 18.00 uur. Hanzekwartier, Van Heutszplein
De band Her Majesty met leadzanger Bertolf Lentink sluit de Hanzedagen af met een fantastische show! Een muzikaal eerbetoon aan onder andere The Beatles, David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young. De band speelt momenteel met hun show 'Deja Vu' alle uitverkochte concertzalen in Nederland plat en zijn een vertrouwde gast bij 'De Wereld Draait Door'.

HANSEartWORKS
Vrijdag en zaterdag: 11.00 – 20.00 uur. Zondag: 13.00 – 17.00 uur. IJsselkade
Een bijzonder project in het museumkwartier is HANSEartWORKS. Twintig kunstenaars uit twintig Hanzesteden uit binnen- en buitenland zijn gevraagd om kunstwerken te maken vanuit het thema ‘Water Verbindt’. Deze kunstwerken worden in zeecontainers tentoongesteld. Zo ontstaat een kleurrijk kunstenaarsdorp!

Ontdek Kampen: wandelen, fietsen en varen
Alle dagen: 11.00 tot 22.00 uur. Rondleidingen beginnen vanaf het Van Heutszplein, hier zijn ook fiets- en wandelroutes verkrijgbaar.
Ga op ontdekkingstocht en laat je verrassen door de eeuwenoude Hanzestad en de prachtige omliggende natuur. We hebben speciale Hanze wandel-, fiets- en vaararrangementen samengesteld zodat je tijdens het evenement ook even de rust op kunt zoeken.Terug naar homepage

advertentie