5 tips voor leuke musea in Amsterdam

Een dagje Amsterdam is niet compleet zonder het bezoeken van één van de vele musea die de stad rijk is. De grote namen kent iedereen wel. Maar ken je deze 5 aanraders al?

Cromhouthuis

Maak kennis met de familie Cromhout in één van de mooiste grachtenhuizen van de stad. Bijna twee eeuwen lang bewoonden zij vier enorme panden aan de Herengracht. Deze huizen zijn opnieuw ingericht zoals het er destijds in de Gouden Eeuw uitgezien zou hebben, met hun extreme rijkdom.

Bestel tickets met 25% korting

Museum Willet-Holthuysen

Nóg een van de prachtige grachtenpandenmusea is Museum Willet-Holthuysen. In 1895 liet de voormalig bewoonster mevrouw Willet haar imposante woonhuis na aan de stad Amsterdam. De diverse kunst, antieke meubels en schilderijen tonen hoe welvarend de familie was.

Bestel tickets met 25% korting

Hermitage Museum Amsterdam

Voor een impressie van het wereldberoemde Hermitage Museum hoef je niet helemaal naar Rusland. Want in Amsterdam zit de grootste internationale tak van deze grote naam. Op dit moment is in het Hermitage Museum aan de Amstel de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw te zien. Deze tentoonstelling laat een collectie van dertig reusachtige groepsportretten uit de 17e eeuw zien. Deze schilderijen zijn uniek in de wereld en vanwege hun formaat zelden te zien.

Bestel tickets met 25% korting

Amsterdam Museum

In het Amsterdam Museum vind je alles wat je wilt weten over de stad Amsterdam, van vroeger, nu en in de toekomst. Er zijn verschillende tentoonstellingen te zien, maar er is altijd de doorlopende tentoonstelling Panorama Amsterdam: een levende geschiedenis van de stad. In Panorama Amsterdam zie je de stad in al haar facetten. 

Meer informatie

Museum Ons' Lieve Heer op Solder

Museum Ons' Lieve Heer op Solder is een prachtige plek voor beleving en bezinning. In 1663 werd deze complete kerk op de zolder van grachtenhuis gebouwd. Katholieke misvieringen waren destijds officieel verboden, maar werden oogluikend toegestaan.

Meer informatie