10 musea die je nog niet kent

Iedereen kent de grote musea wel! Maar er zijn ook heel veel leuke, kleinere musea. Leuk voor elke leeftijd!

Anton Pieck Museum

Anton Pieck is vooral bekend om zijn romantische illustraties en als geestelijk vader van De Efteling. Maar hij was meer dan dat. Hij was een veelzijdig kunstenaar en maakte veel tekeningen, illustraties, olieverven en grafisch werk.

Bestel tickets met korting

Bakkerijmuseum

In belevingsmuseum Het Bakkerijmuseum leer je alles over brood en banket. Neem een kijkje achter de schermen in de moderne bakkerij of ga zelf aan de slag.

Bestel tickets met korting

Biesbosch museum

In het Biesbosch Museum maak je kennis met het verleden, heden en de toekomst van de Biesbosch als zoetwatergetijdengebied. Vanaf het museum worden ook dagelijks rondvaarten gemaakt met een fluisterboot.

Bestel tickets met voordeel

Cromhouthuis-Bijbels Museum

Het Cromhouthuis is één van de mooiste Amsterdamse grachtenhuizen  die bijna twee eeuwen lang werd bewoond door de familie Cromhout. De vier panden zijn nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw.

Bestel tickets met korting

Humanity House

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het is om te moeten vluchten? In het Humanity House ervaar je een intensieve reis en kom je daar snel genoeg achter. Het museum is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Bestel tickets met korting

Marechausseemuseum

Waan jezelf voor één dag een echte marechaussee en los een misdrijf op. Klim in een gepantserd rupsvoertuig of rij op een motor.

Bestel tickets met korting

Museum Het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis is hét monumentale pand waar de beroemde schilder woonde en werkte tussen 1639 en 1658. En omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt stierf, zijn er tal van activiteiten en drie tentoonstellingen.

Bestel tickets met korting

Museum STAAL

Museum STAAL laat je de gedichten en gedachten van de dichter Staring op een onverwachte manier ervaren. Voel de romantiek, hoor de muziek en luister naar de gedichten.

Bestel tickets en krijg de gratis Staringkoepel wandelroute cadeau

Veiligheidsmuseum PIT

Ontdek de wereld van de politie, brandweer en ambulance in het Nationaal Veiligheidsmuseum PIT. Het museum neemt je mee op een tour door de geschiedenis van de veiligheid aan de hand van een historische collectie en interactieve game.

Bestel tickets met korting

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Het Nederlands Zilvermuseum is leuk, interactief en vooral leerzaam. De unieke collectie wordt gepresenteerd in prikkelende thema's. Tijdens je bezoek kun je zelf aan de slag in het Zilverlab.

Bestel tickets met korting

Ook leuk: