Granola met yoghurt en fruit
Snack to go
Een tussendoortje voor als je onderweg bent, kan ook lekker en gezond zijn. Probeer eens granola met yoghurt en fruit.
Recept Renee Korswagen Styling Hester de Goede Fotografie José van Riele
Granola met yoghurt en fruit
Dit heb je nodig (Voor 10 porties)
30 g amandelen heel
30 g zonnebloempitten
30 g pompoenpitten
30 g walnoot in stukjes
150 g havervlokken
4 el honing of agavesiroop
40 g kokosolie
20 g kokosvlokken
30 g rozijnen
Zo maak je het: Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de granola, amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten, havervlokken, honing en kokosolie in een kom. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het ca. 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en knapperig. Voeg na 5 min. de kokosvlokken toe en schep het geheel regelmatig om.
Neem de granola uit de oven en laat het helemaal afkoelen. Zorg dat de granola niet te donker kleurt. Meng de rozijnen door de granola en bewaar dit in een goed afsluitbare pot, zodat de granola lekker knapperig blijft. Lekker met yoghurt en vers fruit naar keuze.
Tip: Je kunt ook twee appels schillen (stevige frisse soort zoals Jonagold bijvoorbeeld), ontdoen van de klokhuizen en in stukjes snijden. Bak de appel met een beetje boter in een koekenpan, maar zorg dat er wel stukjes in blijven zitten. Roer dit door de yoghurt en bestrooi met de granola.