Pitabroodje met Thaise visburger

Eerder verschenen in Kampioen

Snack to go

Een handig meeneem tussendoortje en oh zo lekker: pitabroodje met Thaise visburger.

Recept Renee Korswagen styling Hester de Goede video Mark Groen

Recept Pitabroodje met Thaise visburger

Ingrediënten (voor 4 personen)

400 g witvis (pangasiusfilet of kabeljauw)
1 el Thaise rode currypasta
1 ei
75 g haricots verts
3 kaffir limoenblaadjes
3 el zonnebloemolie
4 pitabroodjes
4 blaadjes botersla

Ingrediënten Komkommersalsa

½ komkommer
½ rode peper
½ kleine rode ui
100 ml zoete chilisaus
handje pinda’s

Bereiden

Stap 1
Doe de vis met de currypasta, ei en een beetje zout in een keukenmachine en maal dit fijn. Doe dit in een kom. Snijd de haricots verts in kleine ringetjes en voeg ze toe aan de vis. Trek de nerf uit het limoenblad, snijd het blad fijn en het voeg toe.

Stap 2
Vorm er met vochtige handen vier gelijke bollen van. Verhit de olie in een grote koekenpan, doe de bollen in de pan en druk ze plat. Bak de burgers in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer ze halverwege.

Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en dan in blokjes. Snijd de rode peper en ui fijn. Hak de pinda’s fijn. Meng de komkommer, peper en pinda’s door de chilisaus.

Rooster ondertussen de opengesneden pitabroodjes goudbruin onder de grill of in de broodrooster. Vul ze met sla, de visburgers en de komkommersalsa. Warm, maar ook koud héél lekker!

Bekijk ook

Snack to go: fresh spring rolls
Snack to go: frittata met chorizo
Snack to go: doperwtjessoep met munt

Dit recept werd mede mogelijk gemaakt door topkok Renee Korswagen

Zij is eigenaresse van De Kookkeuken van Capelle waar je fantastische kookworkshops kunt volgen. Renee is kookfanaat in hart en nieren. Van Vietnamees naar light & tasty tot grootmoeders keuken, ze draait er haar snijplank niet voor om.