Pitabroodje met Thaise visburger
Snack to go
Een handig meeneem tussendoortje en oh zo lekker: pitabroodje met Thaise visburger.
Recept Renee Korswagen styling Hester de Goede video Mark Groen
Recept Pitabroodje met Thaise visburger
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 g witvis (pangasiusfilet of kabeljauw)
1 el Thaise rode currypasta
1 ei
75 g haricots verts
3 kaffir limoenblaadjes
3 el zonnebloemolie
4 pitabroodjes
4 blaadjes botersla
Ingrediënten Komkommersalsa
½ komkommer
½ rode peper
½ kleine rode ui
100 ml zoete chilisaus
handje pinda’s
Bereiden
Stap 1
Doe de vis met de currypasta, ei en een beetje zout in een keukenmachine en maal dit fijn. Doe dit in een kom. Snijd de haricots verts in kleine ringetjes en voeg ze toe aan de vis. Trek de nerf uit het limoenblad, snijd het blad fijn en het voeg toe.
Stap 2
Vorm er met vochtige handen vier gelijke bollen van. Verhit de olie in een grote koekenpan, doe de bollen in de pan en druk ze plat. Bak de burgers in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer ze halverwege.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en dan in blokjes. Snijd de rode peper en ui fijn. Hak de pinda’s fijn. Meng de komkommer, peper en pinda’s door de chilisaus.
Rooster ondertussen de opengesneden pitabroodjes goudbruin onder de grill of in de broodrooster. Vul ze met sla, de visburgers en de komkommersalsa. Warm, maar ook koud héél lekker!
Bekijk ook
Snack to go: fresh spring rolls
Snack to go: frittata met chorizo
Snack to go: doperwtjessoep met munt
Dit recept werd mede mogelijk gemaakt door topkok Renee Korswagen
Zij is eigenaresse van De Kookkeuken van Capelle waar je fantastische kookworkshops kunt volgen. Renee is kookfanaat in hart en nieren. Van Vietnamees naar light & tasty tot grootmoeders keuken, ze draait er haar snijplank niet voor om.