Quiche met oesterzwammen

Kampioen oktober/november 2018

Snack to go

Een tussendoortje voor als je onderweg bent, kan ook lekker en gezond zijn. Probeer eens een quiche met oesterzammen.

Recept Renee Korswagen styling Hester de Goede Fotografie José van Riele

Recept quiche met oesterzwammen

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 bol knoflook
2 el olijfolie
300 g bloem
150 g koude boter + extra voor invetten
7 eieren
125 g emmenthaler
100 ml slagroom
125 g oesterzwammen
1 tl gerookt paprikapoeder
2 el fijngesneden platte peterselie

Bereiden

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het kapje van de knoflook, olijfolie erover en zet de bol voor 30 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en knijp dan de tenen uit het velletje. Meng ondertussen de bloem, boter, halve theelepel zout en een ei in de keukenmachine. Voeg twee eetlepels ijskoud water toe tot het deeg een bal vormt. Kneed kort en rol het deeg tussen bakpapier uit tot een ronde lap van 4 mm dik. Laat 10 min. in de vriezer rusten.

Stap 2
Vet de taartvorm in met boter. Rasp de kaas. Meng de rest van de eieren met de kaas, slagroom en knoflookpuree. Zout en peper naar smaak toevoegen. Trek de oesterzwammen in kleine reepjes.

Stap 3
Leg het deeg in de quichevorm, druk de randen goed aan en snijd overtollig deeg eraf. Prik gaatjes in de bodem, leg er een stuk bakpapier op en verdeel de bakvulling erover. Bak de bodem 10 min. in de oven. Verwijder het bakpapier en vulling en bak de bodem nog 5 min. Neem de bodem uit de oven, schenk het eimengsel er voorzichtig in en verdeel de oesterzwammen erover. Bestrooi met het paprikapoeder en de peterselie. Bak de quiche nog ca. 30 - 40 min. goudbruin en gaar. Afgekoeld erg lekker on the road!