Hotdog speciaal

Snack to go

Een gewone hotdog kennen we allemaal, maar deze hotdog is veel smaakvoller en lekkerder, want gemaakt met een merguezworstje!

Recept Renee Korswagen styling Hester de Goede video Mark Groen

Recept Hotdog speciaal

Voor 2 personen

Ingrediënten

2½ el olijfolie
2 merguezworstjes (bijv. van de Marokkaanse slager)
1 grote, rijpe tomaat
¼ rode ui
3 takjes koriander
½ teen knoflook
½ el witte wijnazijn
2 witte puntjes
Handje slablaadjes

Bereiden

Stap  1
Breng een kleine pan met water aan de kook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de merguezworstjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Stap 2
Snijd de tomaat kruislings in en dompel hem 45 seconden in het kokende water. Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Dep ze eventueel droog met keukenpapier. Snipper de ui en snijd de koriander en knoflook fijn. Meng met de rest van de olijfolie en de azijn door de tomaat. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3
Snijd de witte puntjes aan de bovenzijde open. Verdeel de blaadjes sla en de tomatensalsa erover. Leg de merguezworstjes erop.

Bekijk ook

Snack to go: fresh spring rolls
Snack to go: frittata met chorizo
Snack to go: doperwtjessoep met munt

Dit recept werd mede mogelijk gemaakt door topkok Renee Korswagen

Zij is eigenaresse van De Kookkeuken van Capelle waar je fantastische kookworkshops kunt volgen. Renee is kookfanaat in hart en nieren. Van Vietnamees naar light & tasty tot grootmoeders keuken, ze draait er haar snijplank niet voor om.