Frittata met chorizo
Snack to go
Iedereen die een ei kan bakken, kan frittata’s maken. Zo simpel is het. Beetje groente hakken, bakken, stukjes chorizo toevoegen, ei klutsen, mengen en over muffinvormpjes verdelen. Eitje toch?
Recept Renee Korswagen styling Martine Steenstra video Mark Groen
Wie is er niet groot mee geworden: een broodje met gebakken ei. Mee op schoolreis of op weg naar vakantie. Minstens zo lekker: frittata. Een gebakken ei bomvol groente en een beetje chorizo voor de bite. Wij kozen voor ui, puntpaprika en courgette, maar andere combinaties zijn zeker mogelijk! Denk aan champignons, spinazie of asperges. Door de frittata’s te bakken in muffinvormpjes zijn ze supermakkelijk mee te nemen én te eten. Eet smakelijk!
Recept frittata met chorizo
Voor 12 stuks
Ingrediënten
-
2 rode uien
-
2 puntpaprika’s
-
1 courgette
-
50 g (vloeibare) boter
-
10 g verse koriander, alleen de blaadjes
-
8 eieren
-
125 g chorizo
-
een beetje versgemalen zwarte peper
-
snufje (zee)zout
Verder nodig: een ingevette muffinvorm, een rasp, snijplank, mes, koekenpan en een oven.
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180º C. Snij de uien in halve ringen en de puntpaprika’s in dunne reepjes.
Stap 2 Rasp de courgette grof.
Stap 3 Snij ondertussen de chorizo in kleine stukjes.
Stap 4 Verhit de boter in een ruime koekenpan (of hapjespan) en bak de ui in circa 3 minuten glazig.
Stap 5 Voeg de paprika, courgette en de koriander toe en laat dit 2 minuten stoven.
Stap 6 Voeg de chorizo toe en voeg toe. Bak alles nog 2 minuten. Laat het mengsel afkoelen.
Stap 7 Roer de eieren los en voeg naar smaak peper en zout toe.
Stap 8 Schep de groente en de chorizo door de eieren. Verdeel het mengsel over de holtes van de muffinvorm. Vul ze tot 3/4, niet meer want anders stroomt het over.
Stap 9 Bak de frittata’s in 15-20 minuten goudbruin en gaar of tot het ei helemaal gestold is. Haal de frittata’s voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen.
Tip: Maak er een leuke traktatie of borrelhapje van door de muffins in vier puntjes te snijden en ze aan een prikker te rijgen.
Bekijk ook
Snack to go: fresh spring rolls
Dit recept werd mede mogelijk gemaakt door de topkok Renee Korswagen
Zij is eigenaresse van De Kookkeuken van Capelle waar je fantastische kookworkshops kunt volgen. Renee is kookfanaat in hart en nieren. Van Vietnamees naar light & tasty tot grootmoeders keuken, ze draait er haar snijplank niet voor om.