Couscous salade

Eerder verschenen in Kampioen

Snack to go

In Snack to go vind je lekkere recepten voor onderweg. Deze keer: couscous salade met courgettelinten.

Recept Renee Korswagen styling Hester de Goede video Mark Groen

Recept Couscous salade

Voor 2 personen

Ingrediënten

125 gr couscous
1 courgette
4 el olijfolie
2 geroosterde paprika's (uit een pot, uitgelekt)
1 kleine rode ui
10 zwarte olijven
1 citroen
1 bosje koriander (30 gr)
1 blikje tonijn op water (160 gr, uitgelekt)
1 tl mosterd
3 el rode wijnazijn
5 el kippenbouillon
2 handjes jonge bladsla

Bereiden

Stap  1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2
Maak met een kaasschaaf in de lengte linten van de courgette. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.

Stap 3
Verhit een grillpan en bak courgettelinten gaar. Laat ze afkoelen.

Stap 4
Snijd de paprika's in repen, de olijven in plakjes en de ui in halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng de paprika, ui, koriander, tonijn, olijven en wat citroenrasp door de couscous.

Stap 5
Maak een dressing van de rest van de olijfolie met de mosterd, azijn en kippenbouillon en peper en zout. Meng de dressing door de couscous. Verdeel de bladsla over twee lunchbakje. Schep de couscoussalade erop. Garneer met de courgettelinten en een takje koriander.

Bekijk ook

Snack to go: fresh spring rolls
Snack to go: frittata met chorizo
Snack to go: doperwtjessoep met munt
Snack to go: hotdog

Dit recept werd mede mogelijk gemaakt door topkok Renee Korswagen

Zij is eigenaresse van De Kookkeuken van Capelle waar je fantastische kookworkshops kunt volgen. Renee is kookfanaat in hart en nieren. Van Vietnamees naar light & tasty tot grootmoeders keuken, ze draait er haar snijplank niet voor om.