Pizzarollen

Eerder verschenen in Kampioen

Snack to go

Een handig meeneem tussendoortje en kinderen zijn er gek op: pizzarolletjes.

Recept Renee Korswagen styling Hester de Goede video Mark Groen

Recept Pizzarolletjes voor kinderen

Ingrediënten (voor 15 stuks)

1 ui
100 g hamblokjes
champignons
500 g snacktomaatjes
2 ½ el olijfolie
2 tl groene pesto
1 rol vers bladerdeeg (270 g)
100 g geraspte kaas
1 ei

Bereiden

Stap 1

Snijd de ui, hamblokjes en de champignons fijn. Halveer de tomaatjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui zachtjes in 3 minuten glazig. Voeg de tomaatjes toe en duw ze, als ze zacht zijn geworden, plat. Laat dit 10 minuten inkoken tot een dikke saus en breng deze op smaak met de pesto. Pureer de saus glad met een staafmixer en laat het afkoelen.

Stap 2

Rol het bladerdeeg uit en bestrijk het met de helft van de tomatensaus (vries de rest in). Verdeel de champignons, hamblokjes en kaas over het deeg en rol het deeg in de lengte op. Dek de rol af met plasticfolie en laat het 15 minuten opstijven in de koelkast. Dan kun je het straks beter snijden.

Stap 3

Verwarm de oven tot 200 °C. Roer het ei los en bestrijk de rol met ei. Snijd de rol in stukken van 2 cm en leg ze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pizzasnacks in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Tip: heb je weinig tijd? Vervang de tomatensaus door kant-en-klare tomatensaus. Liever vegetarisch? Vervang de ham door mozzarella.

Bekijk ook

Snack to go: fresh spring rolls
Snack to go: frittata met chorizo
Snack to go: doperwtjessoep met munt

Dit recept werd mede mogelijk gemaakt door topkok Renee Korswagen

Zij is eigenaresse van De Kookkeuken van Capelle waar je fantastische kookworkshops kunt volgen. Renee is kookfanaat in hart en nieren. Van Vietnamees naar light & tasty tot grootmoeders keuken, ze draait er haar snijplank niet voor om.