Broodpudding gemaakt van croissants
Snack to go
Een tussendoortje voor als je onderweg bent, kan ook lekker en gezond zijn. Probeer eens een broodpudding gemaakt van croissants.
Recept Renee Korswagen styling Hester de Goede Fotografie José van Riele
Broodpudding gemaakt van croissants
Dit heb je nodig (voor 8 - 10 personen)
400 ml halfvolle melk
100 g boter + extra om in te vetten
75 g kristalsuiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 tl kaneel (of meer naar smaak)
5 croissants (die hoeven niet vers te zijn)
150 g rozijnen
vierkante bakvorm van 26 cm
bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de melk samen met de boter in een steelpan op laag vuur tot de boter gesmolten is. Klop ondertussen de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en kaneel licht en luchtig. Voeg al kloppend het warme melkmengsel toe aan de opgeklopte eieren en klop dit tot
een egaal mengsel. Scheur de croissants in grove stukken en voeg ze samen met de rozijnen aan het beslag toe. Schep goed om tot al het brood bedekt is. Schep het in de bakvorm en bak de broodpudding in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een bol vanille-ijs of koud als snack onderweg.