Stalling van de vouwwagen

Als je een vouwwagen koopt, zul je die 'ergens' moeten stallen. Voor vouwwagens is dat meestal wat makkelijker dan voor caravans. In een garage of een flinke schuur passen ze bijna altijd. Een vouwwagen kun je met 'kantelbeugels' ruimtebesparend op z'n kant wegzetten.

Stallingsbedrijven zijn er volop. De prijzen zijn afhankelijk van de regio, de accommodatie en de afmeting van de vouwwagen. Kies voor je vouwwagen altijd voor een overdekte stalling.

De stallingsvoorwaarden verschillen vaak per bedrijf. Neem ze daarom goed door en bekijk of je je ermee kunt verenigen. Let met name op wie tijdens de stalling opdraait voor schade en/of diefstal. Meestal is de stallingshouder alleen aansprakelijk bij grove nalatigheid. Maak ook gebruik van een stallingscontract.  Zorg ook voor een goede verzekering.

Tips voor stalling van de vouwwagen

De praktijk leert dat vouwwagens de stallingsperiode niet altijd zonder kleerscheuren doorstaan. Met de volgende tips ben je echter de meeste problemen voor.

  • Reinig de vouwwagen en zorg dat het tentdoek helemaal droog is.
  • Afhankelijk van de vochtigheidsgraad in de stalling kun je kussens en gordijnen wellicht beter thuis opbergen om schimmelvorming te voorkomen.
  • Mogen de gasflessen niet in de vouwwagen achterblijven, berg ze dan in een koele, goed geventileerde ruimte staand op.
  • Pomp bij een langere stallingsperiode de banden 0,5 bar hoger dan normaal op.

Vouwwagen uit de stalling

Controleer de vouwwagen bij het uit de stalling halen op eventuele schade die tijdens het stallen is ontstaan. Kijk ook de bandenspanning na en pomp de banden zo nodig op.