12 campings met zeer grote staanplaatsen

In Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Kroatië

Hoe leuk je campingburen ook zijn, een beetje ruimte voor jezelf is wel zo fijn. Daarom: 12 campings met lekker ruime staanplaatsen, ofwel, kamperen op minimaal 100 vierkante meter. Zo, kun je eens even héél langgestrekt onderuitzakken.

1. Camping Weidumerhout

Staanplaatsen: 150-200 m2

Midden in het groene hart van Friesland ligt hotel, restaurant én camping Weidumerhout. Dagje kanoën op het riviertje De Zwette, heerlijk relaxen in de sauna of een fietstocht maken in de Friese natuur, tussen uitgestrekte weilanden en talloze terpdorpjes. Aan bescheiden staanplaatsen doen ze hier niet: minimaal 150 vierkante meter voor jezelf. Da’s fijn. Staanplaatsen vooral op open velden, uitzicht op het platte Friese land.

Bekijk camping

2. Camping 't Woutershok

Staanplaatsen: 120-150 m2

Op deze camping zit je lekker verscholen in een robuust dennenbos. Laat je verleiden tot een wandeling over bospaadjes, fiets naar de vuurtoren van het eiland of ga uren schelpen zoeken op het strand, dat zo’n 2,5 kilometer verderop ligt. Na zo’n dag wil je maar één ding: een boek lezen op je riante kampeerplek. Het Woutershok is in 2016 genomineerd voor de verkiezing Camping van het Jaar, categorie ‘mooiste Charmecamping’. Je vindt er ruime staanplaatsen op vlakke, autovrije velden omringd door bomen (apart veld voor hondenbezitters). Natuur en bosbeleving staat hier op Texel voorop. Wifi, fietsverhuur, supermarkt op 300 m. Korting met CKE.

Bekijk camping

3. Hoeve de Gastmolen

Staanplaatsen: 120 m2

Hoeve de Gastmolen ligt geologisch gezien precies op een grens van kalk en carboon. Kinderen die in het beekje op de camping spelen, kunnen daarom zomaar stuiten op fossielen: van zee-egels, inktvisstaartstukken of misschien wel een haaientand. Daarnaast is het hier in het Zuid-Limburgse Heuvelland vooral genieten van: rust. De camping is middelgroot en heeft autovrije plaatsen, deels op open velden. Het merendeel is afgescheiden door heggen. Met korting zwemmen bij Landalpark Hoog Vaals. Broodservice, supermarkt op 1,5 km. Korting met CKE.

Bekijk camping

4. Camping de Chênefleur (B)

Staanplaatsen: 110-125 m2

Stel je eens voor: zacht glooiende heuvels en een micro-klimaat, waardoor het minder regent én het gemiddeld drie graden warmer is dan in de rest van België. Doe daar nog een lekker ruime kampeerstek bij, een riviertje waar de kinderen in kunnen spelen, verwarmd zwembad én veel actie in de omgeving, en je zit gebakken. Camping de Chênefleur is ruim opgezet en parkachtig, op licht glooiend terrein aan rivier de Semois. Aantal staanplaatsen met beschutting van bomen, afgebakend door hagen en struiken. Koelkast en barbecue te huur; camping organiseert sportevenementen en paardrijtochten. Korting met CKE.

Bekijk camping

5. Campingpark LuxOase (D)

Staanplaatsen: vanaf 100m2

Hier op het Duitse platteland tussen weiden en bossen is het genieten van rust en groen. Ideale dag? Beetje zwemmen in het stuwmeer, wellnessbezoekje en na afloop uitgebreid eten in het restaurant. Kun je de volgende dagen Dresden en Praag verkennen. Waarna je tevreden op je mega-grasveld neerploft met een glas wijn.
Campingpark LuxOase is groot en ligt aan twee meren, ideaal voor watersporters en gezinnen. In het stuwmeer achter de camping kun je zwemmen. Het terrein is verdeeld door (half)hoge bomen, er zijn staanplaatsen in zon of schaduw. Speeltuin, animatie, wellness, minigolf aanwezig. Korting met CKE.

Bekijk camping

6. Camping-Park Lüneburger Heide (D)

Staanplaatsen: 110-150 m2

Deze Charmecamping is parkachtig aangelegd op vlak terrein met veel bloemen en leuke thematuinen. Kleine beek deelt de camping in tweeën, veldjes zijn afgebakend door heggen, struiken en loofbomen. Fietsverhuur, volleybalveld, winkel en restaurant binnen 100 meter. Kinderen hebben lol op de kinderboerderij, skelterbaan, trampolines en een manege naast de camping.

Bekijk camping

7. Le Domaine du Lac de Miel (F)

Staanplaatsen: 120-150 m2

Hier tussen de Dordogne en Auvergne kom je tijd te kort. Er is volop groen in deze omgeving en cultuur te over. Neem alleen al de vele mooie dorpjes zoals Turenne, met kasteelruïnes, Collonges-la-Rouge, geheel gebouwd van rode kalksteen, en Curemonte, middeleeuws mooi én bij een (streek)bierbrouwerij. Le Domaine du Lac de Miel is een middelgrote camping in Limousin aan een meer (met zandstrand) gevoed door bronnen; je kunt er vissen, zwemmen, spelen en varen. Glooiend terrein, staanplaatsen afgebakend door eiken die voor beschutting zorgen. Activiteitenprogramma, vers broodservice, zwembad deels overdekt, outdoor fitnessapparatuur. Korting met CKE.

Bekijk camping

8. Camping Castel L'Orangerie de Lanniron (F)

Staanplaatsen: 80-160m2

Prinsheerlijk genieten doe je bij de camping op het prachtige landgoed bij het zeventiende-eeuwse kasteel ‘l’Orangerie de Lanniron’, ooit een geliefde plek van de bisschoppen van Quimper. Een stuk land van 38 hectare welteverstaan, met schitterende in historische toestand teruggebrachte tuinen, restaurant en een 9 holesgolfbaan.
Het kampeerterrein ligt bij een 38 hectare groot landgoed. Staanplaatsen variërend in grootte tussen 80-160 m2, afgebakend door struiken en bomen. Voldoende privacy en beschutting. Uitzicht op kasteeltuinen die in terrassen aflopen naar rivier Odet. Skelters, fietsen te huur. Korting met CKE.

Bekijk camping

9. Sunêlia L'Hippocampe (F)

Staanplaatsen: 100-130 m2

Hier aan de rivier de Durance, in het hart van de Haute-Provence, is het goed toeven. Kanoën en vissen doe je in de rivier, die ter hoogte van de camping eerder op een meer lijkt. Actief ingesteld? Naast wandelen en fietsen kun je hier bergbeklimmen, paragliden, deltavliegen of – wie durft – parachutespringen. Maar een rustig dagje struinen door dorp Volonne mag ook, natuurlijk. De aanblik van stadje Sisteron, waarboven de hooggelegen citadel uittorent, is adembenemend. Deze camping in de Provence is groot en ligt aan breed stuk van de rivier. Kanoën (te huur) en vissen met vergunning; niet zwemmen. Staanplaatsen deels aan rivier met een wandelpad erlangs. Verwarmde zwembaden, animatie. Korting met CKE.

Bekijk camping

10. Parco delle Piscine (I)

Staanplaatsen: ongeveer 110 m2

Kamperen met uitzicht op de burcht van het rustieke Sarteano? Met een beetje geluk scoor je dat mooie plekje op deze camping. Ook fijn: de thermale baden, inclusief glijbaan en waterval. De camping is parkachtig aangelegd en ligt op loopafstand van Sarteano. Staanplaatsen (zo’n 110 m2) liggen deels op open veld, deels op lommerrijk terrein met populieren. Beekje splitst terrein in tweeën; door brug verbonden. Sommige plaatsen kijken uit op burcht Sarteano. Korting met CKE.

Bekijk camping

11. Camping Podere Sei Poorte (I)

Staanplaatsen: 130-150 m2

Deze fraai gelegen, heerlijk rustige en ruim opgezette Charmecamping is in handen van de Nederlandse familie Poorte. Hier in de groene heuvels van Le Marche, tussen de zonnebloemen en olijfboomgaarden, maak je zo een tripje naar de kust (20 km afstand). Ronddwalen in Renaissancestad Urbino, marktjes bezoeken, wandelen en fietsen door de bergen kan ook! Op het terras van de camping is wifi en in het restaurant eet je à la carte met elke woensdag een 5-gangen verrassingsmenu.Tijdens de maaltijden wordt de wifi-verbinding bewust uitgezet. Het campingterrein is rechthoekig en omringd door heuvels. Avontuurlijk activiteitenprogramma voor kinderen, trampoline en babysit.

Bekijk camping

12. Camping Aminess Sirena (HR)

Staanplaatsen: 80-120 m2

Romantisch: de camping (midden in een dennenbos) is via een verlicht wandelpaadje langs zee verbonden met de stad Novigrad. En ook de kinderen kunnen zich hier prima vermaken: lekker op het strand of in het Aquapark Istralandia, 4 km verderop. De camping is zeer groot en ligt aan zee met strand (rotsen en beton). Staanplaatsen aan zee of op hoger gelegen terrassen. Geluid van een steengroeve hoorbaar, geen honden op strand; veel faciliteiten in naastgelegen hotelcomplex.

Bekijk camping

Kampeer en Caravan Kampioen

Dit campingoverzicht verscheen in uitgebreidere vorm in KCK 11 van 2016. Altijd als eerste op de hoogte? Neem een abonnement.

 Misschien vind je dit ook interessant: