Paklijst kamperen met kinderen

10 tips voor tijdens het inpakken

Kamperen is wat ons betreft met stip de leukste vakantie met jonge kinderen. Het vergt wel wat extra voorbereiding. Deze 10 inpaktips maken van jou een relaxte kampeerouder.

1. Katoenen badjas

Ideaal na het douchen! Je trekt hem zo aan en dat scheelt veel gedoe in een klein hokje (denk: handdoek die altijd op de vieze grond hangt).

2. Doek van microvezel

Leg hem in het douchehokje op de grond (wel eerst even met de trekker eroverheen); je houdt droge broekspijpen en stapt altijd met schone voeten in je schoeisel. 

3. Oplaasbadje

Een privé-zwembadje is een uitkomst. Zeker meenemen dus. Ook fijn voor je eigen vermoeide voeten.

4. Klamboe

Kan je kind ’s nachts lekker slapen zonder doelwit te worden van muggen en overdag is het handig tijdens de lunch. 

5. Warme spullen

Misschien een open deur, maar reken erop dat het altijd kouder is dan je verwacht. Pak een warme pyjama in, sloffen, dikke wollen sokken en altijd een fleecedekentje.

6. Regenspul

Elk kind wordt blij van een goed potje plassenstampen! Een goede waterdichte jas, regenlaarsjes en een fleurig parapluutje maken een regendag tot een feestje.

7. Tablet

Tuurlijk heb je ook spelletjes bij je en wil je de schermpjestijd voor je kinderen beperken, maar stel dat het voorlopig nog niet droog wordt… Een gezellig filmpje op een regenachtige lummeldag kan een verademing zijn. Of als je kinderen als enige van het hele veld het uitslapen nog niet hebben ontdekt.

8. Picknickkleed

Zo eentje met waterbestendige onderkant. Multifunctioneel! Voor buitenspelen als het gras nog vochtig is tot extra isolatie onder het luchtbed. Span hem over een waslijntje en je hebt een fijne schaduwplek of minitentje.

9. Wegwerpslabbetjes

Dat hoeven we niet uit te leggen, toch? En nu we het er toch over hebben: gun jezelf ook van die handige snoetenpoetsers.

10. Herkenningspunt

Zorg dat je kleine de tent of caravan makkelijk herkent en terugvindt. Bijvoorbeeld met een grote lampioen, een snoer gekleurde lampjes of een vlag. Zeker het overwegen waard is een speciaal armbandje voor je kind met zijn naam en je telefoonnummer.

Misschien vind je dit ook interessant

Voor het eerst kamperen met een kind
Kamperen met pubers; hoe vind je de juiste camping?
Paklijst kamperen