Kamperen met pubers

Zo kies je je ideale gezinscamping

Als de kinderen het naar hun zin hebben, heb ik het naar mijn zin, zei je altijd braaf. Maar dat was toen ze nog genoeg hadden aan een glijbaantje en een voetbal, op een van jouw geliefde rustige campings. Nu zijn het pubers met héél andere ideeën. Help – hoe boek je je ideale gezinsvakantie? 

Tieners hebben een eigen wil. En wat ze willen is: meer leeftijdsgenoten, meer muziek, meer te doen, kortom: méér. En dan ineens hoor je jezelf een overmoedige belofte doen. Dat we volgend jaar, en nu écht, naar een camping met meer vertier zullen gaan.

Eenmaal thuis begint de zoektocht. Niet meer op de bonnefooi rijden en wel zien waar je strandt, je hebt het ze beloofd. Er moet geboekt worden en snel ook, want straks is het zomer en zitten alle campings die pubers interessant vinden vol. Maar de beste camping voor het hele gezin vinden kan een tijdrovende klus zijn.

3 tips voor een leuke ouder-pubervakantie

  1. Kies voor de combi waarbij het zowel voor de kinderen als voor de ouders goed toeven is. De een kan zijn hart ophalen bij de animatie terwijl de ander een boek leest op een rustige staanplaats. Twee weken ‘opofferen’ is garantie op vakantieleed.
  2. Check vooraf in welke weken er veel Nederlanders zijn, of juist niet. Op Italiaanse campings kunnen bijvoorbeeld in juli veel Nederlanders zijn en in augustus vooral Italianen. Voor sommigen een pré, voor Nederlandse tieners meestal wat minder gezellig.
  3. Lees reviews om een indruk te krijgen van de leeftijden op de camping. Dan ontdek je vanzelf wat je wilt mijden, zoals campings met ‘pendelbusjes naar de disco’s in de stad’ en ‘discogangers die ’s nachts brallend terugkeren’. Als je zelf 18 bent zie je dat misschien anders.

3 tips voor het vinden van je ideale camping

Op anwbcamping.nl zoek je naar campings in 28 Europese landen.

  1. Heb je geen voorkeur voor een land, zoek dan in alle landen en zet vinkjes bij alle puberwensen: buitenzwembad, animatie, dichtbij zee, disco, etcetera.
  2. Wil je naar een specifiek land? Filter dan op het land van je keuze en op de optie ‘ideaal voor families met kinderen’.
  3. Per camping kun je de reviews selecteren die je wilt zien. Klik bijvoorbeeld op de ervaringen van ‘gezinnen met tieners’. Je kunt hier ook de review van de ANWB Campinginspecteurs zien.

Campingoverzicht

Eerst wat inspiratie nodig? Bekijk ons campingoverzicht met 10 geweldige tienercampings!

3 voordelen van boeken via anwbcamping.nl

  1. Je boekt via de ANWB in je eigen taal en betaalt daarvoor niks extra’s.
  2. Je kunt meteen zien welke campings nog plek hebben.
  3. Uitgebreide zoekfilters leiden je precies naar de camping die aan al je wensen voldoet.

Camping geboekt! Wat nu?

Zo, gelukt, geboekt! En dan krijg je ineens te maken met een hoop andere dingen om rekening mee te houden zoals de zwarte zaterdagen op de snelwegen, toltrajecten en tarieven in Frankrijk, brandstofprijzen en nog veel meer. We hebben alle informatie voor je klaar staan om je kampeervakantie zo goed mogelijk voor te bereiden.

Bekijk onze tips