Campingstoelen

Bij het kiezen van een stoel gaat het negen van de tien gevallen om comfort. Maar hoe comfortabeler de stoel, hoe groter en zwaarder (en duurder) hij is.

Natuurlijk moet je 'm in de tent of voortent kwijt kunnen. Bovendien kan z'n gewicht een rol spelen. Kun je de stoel trouwens ingeklapt en wel in auto, caravan of vouwwagen kwijt? Voor kamperen komen lage krukjes, strandstoelen, visstoelen, klapstoelen (waaronder bootstoelen en regisseursstoelen) in aanmerking.

Soorten kampeerstoelen

Je kunt kiezen uit stoelen met een metalen frame en exemplaren met een aluminium frame. Daarnaast zijn er kunststof stoelen. Voor wie niet te veel kan meenemen, zal de keus op een aluminium frame vallen. Behalve dat zo'n stoel lichter is, vergt-ie minder onderhoud. Dit laatste geldt ook voor kunststof stoelen.

Verder kan de hoogte en de verstelbaarheid van de rugleuning, wel of geen armleuningen, de soort bekleding en de polstering van de zitting uitmaken. Tot slot kunnen de stevigheid en de stabiliteit de keus beïnvloeden.

Zoek je campingstoel in de webwinkel

In onze webwinkel vind je verschillende soorten campingstoelen. Zo hebben we lichtgewicht klapstoeltjes en strandstoeltjes, maar ook comfortabele en verstelbare campingstoelen.

Campingstoelen in de webwinkel