Veelgestelde vragen over CKE

De ANWB probeert je zo goed mogelijk te informeren. Toch kan het zijn dat je nog vragen hebt over Camping Key Europe. Daarom hebben we een lijst opgesteld met veelgestelde vragen in de volgende categorieën: Algemeen, Acceptatie CKE, Voordeel, CKE-abonnement, Camping Voordeel Pakket, Legitimatie, WA-verzekering en ANWB Camping-app.

Mocht je hier niet het antwoord op je vraag kunnen vinden, dan kun je de vraag stellen via het contactformulier. Selecteer bij de categorie 'Vakantie/vrije tijd' en bij het onderwerp 'Camping Key Europe'.

Algemeen

Nee, je hoeft geen ANWB-lid te zijn om de ANWB Kampeerkaart CKE aan te schaffen. De prijs voor niet ANWB-leden is € 11,95 (ANWB-leden betalen € 9,95 per jaar).

De kampeerkaart is een jaar, dus 12 maanden, geldig vanaf het moment dat je abonnement ingaat. Op de kaart staat een geldigheidsdatum. Tot die datum is het abonnement geldig. Als de geldigheidsdatum is verstreken krijg je van ons een nieuwe kaart toegestuurd (tenzij het abonnement tijdig is opgezegd). Check de geldigheid voor je op vakantie gaat. Bij een verlopen kaart kun je geen gebruik maken van de korting of van de vermelde acties.

Neem contact op met het Leden Service Center, via het contactformulier of + 31 (0) 88 269 22 22, of ga naar één van de ANWB-winkels in de buurt.

Ja, je kunt telefonisch een ANWB Kampeerkaart CKE aanschaffen via het ANWB Leden Service Center, + 31 (0) 88 269 22 22. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Nee, deze kaart is direct klaar voor gebruik. Check voor gebruik of alle gegevens correct op de kaart staan en plaats je handtekening. Om de kaart als vervangend legitimatiebewijs te gebruiken dienen ook de paspoortgegevens correct op de kaart te staan. Als je gegevens bij ons bekend zijn, vind je deze op de voorzijde van je kaart. 

Is dat niet het geval? Geef ze dan aan ons door via: anwb.nl/mijn-anwb of via het ANWB Leden Service Center: + 31 (0) 88 269 22 22.

Als je tussentijds je CKE-abonnement wilt opzeggen, dan dien je het opzegformulier in te vullen en op te sturen inclusief je CKE-kaart zodat we geld kunnen retourneren.

Zeg CKE op

Als je gebruik maakt van een gratis CKE-kaart die je bij de ANWB Voordeel Campinggids hebt ontvangen, dan verloopt de kaart na 1 jaar. Je hoeft dan niets te doen. Je kunt dan alsnog een abonnement afsluiten, zodat je jaarlijks van de CKE-voordelen gebruik kunt maken.

Ga naar één van de ANWB-winkels in de buurt. Je krijgt dan een tijdelijke kampeerkaart mee voor de periode dat je op vakantie bent. Vergeet je paspoort niet mee te nemen. Tijdens je vakantie ontvang je dan alsnog je goede kaart en kun je met die kaart ook je ANWB Campinggids ophalen.

De betaling van uw ANWB Kamperkaart CKE verloopt via automatisch incassso of via betaling met acceptgiro. In het geval van acceptgiro dien je eerst te betalen, voordat je je kaart met ophaalkaart van ANWB Campinggids thuis ontvangt.

Acceptatie CKE

De ANWB Kampeerkaart CKE is persoonlijk. Deze is namelijk ook te gebruiken als geldig legitimatiebewijs. De gegevens moeten overeenkomen alleen dan geeft de camping korting. Als de partner een partnerpas heeft dan kan er wel een persoonlijke ANWB Kampeerkaart CKE worden aangevraagd.

Meld bij de reservering altijd dat je in het bezit bent van de ANWB Kampeerkaart CKE. Vraag bij het boeken of bij het inchecken op de camping of het CKE-tarief van toepassing is.

Er zijn 2 clubs in Engeland, te weten de Camping & Caravanning Club (The Friendly Club) en The Caravan and Motorhome Club (voorheen The Caravan Club). Alleen The Caravan and Motorhome Club geeft korting aan CKE-leden. Op de The Caravan and Motorhome Club betaal je met CKE op de campings. Je betaalt als niet-lid van de The Caravan and Motorhome Club geen ₤ 12 toeslag die in principe geldt voor niet-leden van de club. Dit geldt voor staanplaatsen. Een deel van de campings aangesloten bij deze club is overigens (nog) niet door de ANWB geïnspecteerd.

Camping Key Europe is in Scandinavië op veel campings voorwaardelijk om te kunnen verblijven. De ANWB Kampeerkaart CKE kun je overhandigen bij het inchecken op de camping.

Ook in Scandinavië is een tijdelijke kaart geldig. De kaart kan niet door de kaartscanner die vaak op de campings staat, maar kan wel handmatig ingevoerd worden.

De ANWB heeft zich met alle partners ingespannen om alle campings te informeren over de nieuwe kaart. De CKE geeft je korting op alle campings die besloten hebben deel te nemen aan het kortingsprogramma. Deze campings vind je terug op de website en in de ANWB Voordeel Campinggids. Sommige campings hanteren het CKE-tarief voor een beperkt aantal plaatsen op het terrein. Vraag altijd bij het inchecken of bij boeking of het CKE-tarief van toepassing is.

Bij een aantal campings uit de ANWB Voordeel Campinggids kun je je verblijf vooraf reserveren. Dat kan via de website. Niet alle campings zijn online te boeken. Als je wel kunt reserveren, geef dan aan dat je in het bezit bent van de Camping Key Europe-kampeerkaart.

Voordeel

Stuur een mail naar cke@anwb.nl. Je ontvangt van ons je Camping Key Europe nummer zodat je direct kunt profiteren van de CKE-korting.  

Deze data kun je terugvinden in de ANWB Voordeel Campinggids 2016, bij de betreffende camping. Tevens vind je online de CKE-campings terug. Je hebt hier verschillende zoekcriteria en bij iedere camping staan de acceptatiedata aangegeven.

CKE-abonnement

Neem contact op met het ANWB Leden Service Center, + 31 (0) 88 269 22 22. Onze medewerkers zullen je dan verder helpen.
Je kunt ook een mail sturen naar: cke@anwb.nl onder vermelding van: CKE-abonnement. Vermeld wanneer het abonnement is afgesloten.

Bij een CKE-abonnement ontvang je de persoonlijke CKE-kaart, de ANWB Voordeel Campinggids 1 en 2, evenals gratis toegang tot de voordeelcampings in de App ANWB Camping. De gids ontvang je uiterlijk half januari. Als je vanaf half oktober lid bent geworden van CKE, heb via de app toegang tot alle 9000 campings in Europa. De wekelijkse nieuwe abonnees via Sherpa ontvangen een code om de camping app Europa vrij te schakelen. Een abonnement op Camping Key Europe kost slechts € 9,95 per jaar voor leden en € 10,95 voor niet leden.

  • Online klik hier
  • Telefonisch via het ANWB Leden Service Center, + 31 (0) 88 269 22 22.
  • In de ANWB winkel

Camping Voordeel Pakket

Deze is te vinden op de achterzijde van het activatiekaartje op de cover van de ANWB Voordeel Campinggids. Mocht je de code niet hebben, stuur dan een betalingsbewijs naar cke@anwb.nl en je ontvangt een nieuwe activeringscode. 

Het Camping Voordeel Pakket bestaat uit de ANWB Voordeel Campinggids 2017, de Camping Key Europe (CKE) en gratis toegang tot de voordeelcampings in de app ANWB Camping.

  • Ga naar anwb.nl/cke
  • Activeer je persoonlijke CKE-kaart met de code op het activatiekaartje
  • Vul alle gegevens in op de site
  • Als je alle stappen doorlopen hebt, word je CKE-kaart per post verzonden
  • De verwerking van de CKE-kaart duurt circa 3 weken

Legitimatie

Campings beslissen zelf of zij de CKE-kaart accepteren als identificatiemiddel. Zo bestaat bijvoorbeeld in Italië voor campings de wettelijke verplichting het paspoort in te nemen en mag een kampeerkaart niet als vervanger dienen. 

Als je alleen een identiteitskaart hebt, kun je gerust het identiteitsnummer op de achterkant van de CKE noteren. 

Voorheen kwam het regelmatig voor dat leden met een verouderde kaart op vakantie gingen omdat hun paspoort onlangs was vernieuwd. Bij een nieuw paspoort krijg je namelijk een nieuw paspoortnummer. Om dit op te vangen is er, samen met de Duitse ADAC en Scandinavian Club, voor gekozen om de pashouder het juiste nummer zelf op de kaart te laten noteren. Wanneer je op vakantie gaat, heb je ook je paspoort of identiteitskaart bij je. Het nummer kun je op deze manier altijd laten zien aan de camping. Heb je een nieuw paspoort of identiteitskaart? Geeft dit ook door aan de ANWB, zodat we het kunnen aanpassen in het systeem. Dit kan via het eigen account op Mijn ANWB of via ons ANWB Leden Service Center, + 31 (0) 88 269 22 22. Wanneer je een nieuw paspoort of identiteitskaart hebt aangevraagd nadat je het nummer op de CKE-kaart hebt genoteerd, verzoeken wij je om een nieuwe kaart aan te vragen.

Heb je een nieuw paspoort of identiteitskaart? Geef dit door aan de ANWB, zodat we het kunnen aanpassen in het systeem. Dit kan via het eigen account op Mijn ANWB of via ons ANWB Leden Service Center, + 31 (0) 88 269 22 22. Wanneer je een nieuw paspoort of identiteitskaart hebt aangevraagd nadat je het nummer op de CKE-kaart hebt genoteerd, verzoeken wij je om een nieuwe kaart aan te vragen. 

Dit kun je via je account op Mijn ANWB of via ons ANWB Leden Service Center, + 31 (0) 88 269 22 22 aangeven. Het wijzigen van je gegevens betekent niet automatisch dat je een nieuwe Camping Key Europe kaart krijgt toegestuurd. Je gegevens worden verwerkt en meegenomen t.b.v. van je Camping Key Europe kaart voor het volgende jaar. Aan het einde van het jaarabonnement ontvang je dan je nieuwe CKE.

WA-verzekering

Als CKE-houder ben je op alle campings WA-verzekerd. Dit is namelijk persoonsgebonden en niet gebonden aan de campings die CKE accepteren.

De voorwaarden van de WA-verzekering vind je hier

ANWB Camping-app

CKE-abonnement:
Abonnees van CKE ontvangen ieder jaar een nieuwe pas met daarop het CKE nummer. Met dit 16-cijferige nummer kun je de voordeelcampings vrijschakelen (let op geen spaties gebruiken). Een nieuwe CKE is na ongeveer 2 weken geactiveerd en te gebruiken om de app mee te ontgrendelen.

Nieuw: Als je vanaf half oktober lid bent geworden van CKE heb je via de app toegang tot alle 9000 campings in Europa. De wekelijkse nieuwe abonnees via Sherpa ontvangen een code om de camping app Europa vrij te schakelen.

Camping Voordeel Pakket:

  • ANWB-lid: Bij de levering van de CKE-kaart kun je de voordeelcampings vrijschakelen met het CKE nummer dat vermeld staat op de kaart. Dit nummer is 16-cijferig (let op geen spaties gebruiken). Wil je eerder gebruik kunnen maken van de app, stuur een mail naar cke@anwb.nl.
  • Niet ANWB-lid: Vul de code in die op de achterkant van het activatiekaartje staat.

Veel tablets ondersteunen geen gsm bellen. Dit is wel een eis voor het gebruik van de app. Omdat je via contact kunt bellen, moet bellen ondersteund worden. Dit wordt ook in het filter van de playstore meegenomen en de app wordt dan ook niet getoond als je zo'n tablet hebt. Je kunt wel eenvoudig een tabletversie maken door het bellen uit te schakelen.

De campinggids app voor de mobiele telefoon is geen aanvulling op de papieren campinggids. Het betreft 2 aparte producten waar je apart voor betaalt.

Meer informatie over de ANWB Camping-app vind je hier.