Ontspannen fietstochten met relaxed kamperen

Kamperen en fietsen, het is een gouden combinatie. Met auto en caravan of camper rij je naar de mooiste plekjes in Europa. Vervolgens pak je je fiets om de omgeving te ontdekken vanaf de camping. Het terrasje onderweg zat nog nooit zo lekker! Dit zijn de 5 mooiste fietskampeerreizen van Kampeerreizen van ANWB. Hier combineer je ontspannen fietstochten met relaxed kamperen.

Fietsontdekkingsreis in Slovenië

Het is voormalig Joegoslavië maar voelt als Oostenrijk: Slovenië. Klein, groen en bergachtig. Op de fiets ontdek je de mooiste plekjes. Bijvoorbeeld het rustieke stadje Maribor of de kleurrijke, weelderige hoofdstad Ljubljana. Ook het meer van Bled en de zonnige kust van de Adriatische Zee zijn het decor van ­ fietstochten in deze reis, evenals het statige Zagreb – onderdeel van een uitstapje naar buurland Kroatië. Je bezoekt de grotten van Postojna, het op één na grootste druipsteen grottenstelsel ter wereld.

Bekijk deze reis

Eindeloos fietsen in Denemarken

De 150 meter hoge kliffen van Møns Klint, fietsgek Kopenhagen, het (schierei)land rondom Ebeltoft: Denemarken is met een (e-)fiets een heerlijke kampeerbestemming. Eindeloze stranden, het merenplateau, de eilanden Funen en Mandø en de witte krijtrotsen van Møns Klint: Denemarken heeft ­fietsers veel te bieden, zonder al te grote hoogteverschillen. Toch is een elektrische ­fiets prettig in dit flink glooiende land. Je fietst onder meer door de hoofdstad Kopenhagen en maakt een stadsexcursie naar Aarhuis. Leuke uitstapjes zijn vikingstadje Ribe en Legoland.

Bekijk deze reis

Zalig toeren door het Zuidwest-Frankrijk

De Auvergne, Lourdes, Rocamadour... dit deel is mooi én prima ‘befietsbaar’ per gewone fiets of e-bike. De renners van de Tour de France flitsen ieder jaar door dit gebied alsof er niets te zien is. Niks is minder waar, zoals je zelf kunt ervaren als je vanaf je fiets de landschappen aan je voorbij ziet trekken. Van de Auvergne naar de Pyreneeën en terug via Bordeaux en het Île de Ré, dat wel gemaakt lijkt voor de fiets. Je fietst individueel in kleine groepjes.

Bekijk deze reis

In 6 etappes langs de Donau naar Wenen

Langs rivieren is het goed ­ etsen – lekker stroomafwaarts – en zeker langs de Donau. Terwijl de weidse rivier richting Wenen meandert, geniet je van het wonderschone landschap en de prachtige steden onderweg zoals Regensburg, Passau (orgelconcert) en Stift Melk. Klapstuk van de reis: Wenen. Wist je dat de Oostenrijkse hoofdstad niet alleen prachtig is, maar ook zeer ­fietsvriendelijk? Je bezoekt de stad per ­fiets en metro.

Bekijk deze reis

Oostenrijk, langs rivieren en meren

Oostenrijk bergachtig? Niet als je de rivieren en dalen opzoekt. De ­ fietstochten in deze reis gaan over lichtglooiend terrein, onder meer bij de Neusiedler See, het Murtal, de Mondsee en de Inntalradweg. In het mooie Graz ga je wandelen, een stevige klim de Schlossberg op – met de lift mag ook. Een Nederlands sprekende gids laat je Mozarts geboortestad Salzburg zien. De Zillertalbahn (smalspoor) brengt je naar wintersportplaatsje Mayrhofen. Enige voorwaarde? Een redelijke conditie…

Bekijk deze reis

Snel naar:

Meer informatie over deze fietskampeerreizen

Andere leden bekeken ook