8 gezinstenten getest

8 gezinstenten getest

Getest op regen en storm

Waterdicht, stormvast, praktisch ontwerp, makkelijk op te zetten en gróót. Aan een gezinstent worden hoge eisen gesteld. In deze ultieme gezinstententest krijgen de deelnemers het zwaar te verduren. Wil (en blijft) de ware ‘huis’vriend opstaan?

De grote tententest

Een winnaar is moeilijk aan te wijzen omdat de tenten onderling te verschillend zijn. In de conclusie zie je wel welke tenten het meest geschikt zijn voor kort kamperen/rondtrekken of voor lang kamperen op één plek. Bij deze laatste categorie telt de regen- en windtest en de samenstelling van het materiaal zwaarder mee. Het opzetgemak is minder relevant. Bij de tenten voor kort kamperen telt opzetgemak juist wel mee.

Beste tenten voor kort kamperen en rondtrekken

  • Quechua Arpenaz Family 5 XL
  • Vango Langley 500
  • Karsten Tunnel 3600
  • Eureka Grand RC BTC

De eerste twee hebben het voordeel dat ze lichter in gewicht zijn.

Beste tenten voor lang kamperen op 1 plek

  • Falco Havik 4000
  • Karsten Tunnel 3600

De Falco heeft als voordeel dat de tent onderhoudsvrij doek heeft en een afritsbaar grondzeil. De Karsten heeft katoenen doek dat zorgt voor een prettiger leefklimaat. De Eureka RC BTC, de Outwell Alabama 5P en de Carl Denig Electra Large zijn een goede 2e keus.

Regentest

Afgezien van de Carl Denig en de Coleman, scoren alle tenten zeer goed in de regentest.

Stormtest

Bij de stormtest scoren Quechua, Coleman en Vango lager dan de rest.

Bekijk de testresultaten per tent

Carl Denig Electra Large

Carl Denig Electra Large

Netjes afgewerkte tent van lichtgewicht katoen. De stokken rits je aan de binnenzijde in de stoksleuven. De tent is ruim en goed te ventileren.

Karsten Tunnel 3600

Karsten Tunnel 3600

Enkeldaks tent van een dikke kwaliteit katoen en voorzien van een vast, bisonyl grondzeil. Grote leefruimte en drie slaapcabines met scheidingsgordijnen.

Falco Havik 4000

Falco Havik 4000

Het opzetten is niet moeilijk maar wel bewerkelijk door het inritsbare grondzeil, de afneembare slikranden en de vele afspanpunten rondom.

Eureka Grand BTC RS

Eureka Grand BTC RS

Veel aandacht voor detail zoals aluminium boogstokken, kleurcodes bij de stoksleuven en heel veel ventilatiemogelijkheden.

Outwell Alabama 5P

Outwell Alabama 5P

Grote gezinstent met een deels vast grondzeil, vier stalen boogstokken en scheerlijnbevestiging aan zowel stok als tentdoek.

Quechua Gezinstent T5.2 XL

Quechua Gezinstent T5.2 XL

Fris en vrolijk getinte gezinstent met veel ventilatie in het dubbeldaks doek van de leefruimte. Niet geschikt voor kamperen in voor- en najaar.

Coleman Coastline 6 deluxe

Coleman Coastline 6 deluxe

Een tent van maar 18 kg met twee slaapcabines, een lengteslaper met scheidingswand voor vier personen en een dwarsslaper voor twee personen.

Vango Langley 500

Vango Langley 500

Grote gezinstent met een relatief laag gewicht van slechts 22 kg. Snel opzetbaar door vast grondzeil en soepel schuivende boogstokken door handige, korte stokleuven.