Tent en vervoer

Je vervoersmiddel bepaalt hoe zwaar de tent mag zijn en hoeveel ruimte die in beslag mag nemen. Ga je met de auto, dan luistert dat minder nauw dan wanneer je met een rugzak of een fiets op vakantie gaat.

De wijze van vervoer is ook van invloed op wat je aan accessoires kunt meenemen. Ook als je met de auto gaat, zul je wel eens moeten wikken en wegen. De bagageruimte van de auto is niet onbeperkt en de auto mag maar tot een bepaald maximum worden beladen (zie het instructieboekje van je auto).

Dakkoffer of imperiaal

Past de uitrusting niet in de bagageruimte, dan kun je gebruik maken van een dakkoffer of imperiaal. Houd wel rekening met wat je daarin stopt, want een autodak mag maar een beperkt gewicht dragen (voor de meeste auto's geldt 50 kg, soms 75 kg). Bovendien verslechtert het weggedrag van de auto doordat het zwaartepunt wat hoger komt te liggen. Voor meer laadruimte kan ook een aanhangwagentje zorgen. Dat is minder belastend voor de auto, al moet je het gewicht waarmee de aanhangwagen op de trekhaak drukt, wel als bagage meetellen. Daarnaast krijg je te maken met snelheidsbeperkingen. Kijk voor de maximumsnelheden per land op anwb.nl/reisinformatie.

Aanhangwagens

Sinds 1 januari 2005 gelden nieuwe regels voor aanhangwagens. Aanhangers tot 750 kg (leeg gewicht + laadvermogen) moeten nu zijn voorzien van een mistachterlicht.

Tip

Warm weer vereist een tent met een luchtige constructie. Een typische zomertent heeft daarom vaak een buitentent die niet aansluit op de grond.

Bekijk de tenten in de Webwinkel