Nieuwe tent kopen

Welke tent het meest geschikt is, wordt bepaald door het kampeergedrag. Ga je met de auto op vakantie, of met fiets of motor. Blijf je op één plek of trek je rond. Kies de juiste tent en je hebt meer plezier van je vakantie.

Trekkend kamperen

Wandelaars, fietsers, kanovaarder en motorrijders staan vaak op een andere plek. Dan is een lichte tent (1-6 kg) die snel opzet de juiste keus. Ze zijn gemaakt van polyamide (nylon) of polyester, soms versterkt met ripstop (versterkt draad) en voorzien van een coating. Speelt gewicht geen rol, dan is lichtgewicht katoenen polyesterkatoen ook een optie.

Met de auto

Met een auto neem je meer spullen mee en dan is een tent met voldoende sta-, slaap-, leef-, en bagageruimte handig. Er is keus uit noktenten (piramidetenten), koepeltenten of boogstoktenten. Deze zijn gemaakt van polyamide, polyester, katoen, polyesterkatoen of PVA, beter bekend als allseason-doek. Het gewicht van deze tenten varieert van 6 tot 15 kg. Grote gezinstenten van lichtgewicht katoen en opblaasbare tenten wegen tussen de 10 en 40 kg.

Op één plek kamperen

Gezinnen staan vaak drie weken op één plek. Gewicht en opzetgemak spelen niet zo'n grote rol, veel slaap- en leefruimte des te meer. Dan komen grote noktenten, boogstoktenten en opblaasbare tenten met meerder slaapcabines in aanmerking. Deze tenten zijn gemaakt van katoen, polyester, polyesterkatoen of PVA en wegen tussen de 20 en 50 kg met soms uitschieters tot 70 kg. Het pakvolume van deze gezinstenten kan groot uitvallen. In dat geval heb je een grote auto of een bagagewagentje nodig.

Nieuwe tent kopen

Bekijk het overzicht van alle tentfabrikanten en winkels