Tent huren

Heb je geen eigen kampeeruitrusting, maar wil je wel gebruikmaken van de voordelen die een camping biedt? Huur dan een kant- en-klare tent. Deze zijn van alle gemakken voorzien, zoals bedden, tafel en stoelen, keuken, koelkast en 230 volt-verlichting. Je hoeft vaak alleen je eigen slaapzak en persoonlijke uitrusting mee te nemen.

Je vindt dergelijke huuraccommodaties zowel in Nederland als daarbuiten. Zoek op www.anwbcamping.nl en klik de optie ‘huuraccommodatie’ aan voor een compleet overzicht van alle beschikbare accommodaties op de door jouw gekozen bestemming in de opgegeven periode.

Huurtenten

De meeste huurtenten zijn geschikt voor maximaal zes personen. Ze bestaan uit zo’n 25 m2 aan leefruimte die is opgedeeld in een woonruimte mét keuken, twee of drie aparte slaapcompartimenten en een garderoberuimte.

De tent is van alle gemakken voorzien. Het merendeel van de verhuurders biedt ‘echte’ bedden met matrassen en de keuken is voorzien van bestek, servies en ander keukengerei, een (vierpits)gasstel en een koelkast. Voor het gebruik van douche en toilet ben je vaak aangewezen op het sanitairgebouw van de camping.

Gezinnen met (kleine) kinderen kunnen op verzoek de tentuitrusting – meestal tegen betaling – uitbreiden met bijvoorbeeld een babybedje en kinderstoel.

Kussens zijn meestal aanwezig, de rest van het beddengoed en het keuken- en badlinnen moet je zelf meenemen. Vraag bij het boeken altijd aan de verhuurder wat je zelf moet meebrengen.

ANWB Campinggidsen en Glamping

In de ANWB Campinggidsen vind je met behulp van het themaregister snel de campings die verhuuraccommodaties aanbieden. Het ANWB-magazine GoCamping is helemaal gewijd aan kamperen voor gezinnen, met bij elke camping informatie over huurmogelijkheden.