Maak nieuwe kampeervrienden tijdens de Caravan Challenge

Geef je op met je zoon/dochter voor de reis van 2017!

De inschrijvingen voor de Caravan Challenge 2017 zijn van start. Dit jaar kun je meedoen met je zoon of dochter. Of met je kleinkind, als die al een B-rijbewijs heeft! Meedoen aan zo’n KCK-challenge is een unieke kans. Niet alleen leer je alles over caravannen en heb je een te gekke reis naar een prachtige bestemming, je loopt ook nog eens het risico vrienden voor het leven te maken.

Geef je op voor de Caravan Challenge

Dat overkwam de groep van de KCK Camper Challenge van 2014. Al tijdens de eerste kennismaking op het ANWB-hoofdkantoor werden er emailadressen uitgewisseld en de app-groep was ruim voor vertrek aangemaakt. Tijdens de Challenge was de sfeer bijzonder goed. En ondanks dat het een wedstrijd is, de winnaar gaat immers nog een week op pad, ervaarde deze groep dat helemaal niet zo. Deelnemer Wilma Assink: “De gezelligheid met elkaar, het eten en drinken en de vele excursies waren al een hoofdprijs op zich.” Op de laatste dag van de challenge werd er al een reünie gepland.

Waardevolle vriendschap

Zou het terug in Nederland nog wel net zo goed klikken? Deze vrees van de deelnemers bleek ongegrond. Wilma: “We gingen gewoon door waar we gebleven waren.” Sindsdien houden ze regelmatig een reünie, geheel in de lijn van de Challenge: een leuke activiteit, borreluurtje en lekker eten. Daarnaast zijn ze al meerdere keren z´n allen op een kampeerweekend gegaan. Ze hebben al de plaatsjes Hertme, Workum en Ruinerwold onveilig gemaakt. “Meestal hebben we een veldje voor onszelf en zetten we een grote partytent op. De barbecue gaat aan, het is altijd een gezellige boel”, vertelt Wilma namens de hele groep.

“We hopen deze traditie nog lang voort te kunnen zetten. De nieuwe activiteit en het volgende kampeerweekend staan in elk geval alweer gepland!” Ze vinden het best bijzonder dat het met een groep van 14 mensen zo goed klikt. “Dankzij de Challenge in 2014 is er voor ons een heel waardevolle vriendschap ontstaan. Iedereen laat elkaar in z’n waarde laat en heeft zonder uitzondering oog voor elkaar. En natuurlijk delen we de liefde voor kamperen!”

Challenge 2017: samen met je zoon of dochter

In 2017 heeft de Caravan Challenge een koninklijk tintje: de KCK gaat met 4 teams richting de Oranjeroute in Duitsland. En met die teams is ook iets bijzonders: voor het eerst doe je de Challenge met je zoon of dochter. En heb je al een kleinkind met een B-rijbewijs, dan mag dat ook. Een unieke kans voor een heel bijzondere reis!

Meer stemmen = meer kans

Tot en met 14 juni hebben potentiële deelnemers de tijd om stemmen te werven. De 4 teams met de meeste stemmen gaan mee naar Duitsland. Zet dus alles op alles en mobiliseer je ganse familie en je voltallige vrienden- en kennissenkring. En vergeet vooral het online netwerk van je kleinkind of je zoon/dochter niet!

Geef je op voor de Caravan Challenge

Hoe het voor deze groep nieuwe kampeervrienden begon in 2014

Diverse reünies en kampeerweekendjes verder