ANWB campinginspecteurs weer op pad

De ANWB campinginspecteurs gaan weer op pad. 29 inspecteurskoppels zwermen over Europa uit. Met elkaar zullen zij circa 2000 campings in Nederland en de rest van Europa inspecteren. Eind augustus ronden zij hun inspectiewerk af. De ANWB vindt onafhankelijke inspecties van groot belang voor haar leden.

Waarom worden de camping geïnspecteerd?

Campings worden over het algemeen eens in de drie jaar door de ANWB geïnspecteerd. Als er grote dingen zijn veranderd, zoals de aanleg van een nieuw sanitair gebouw of een nieuw zwembad, worden deze campings zo snel mogelijk bezocht. Campings die meedoen met het kortingsprogramma van Camping Key Europe en campings die te boeken zijn via anwbcamping.nl worden frequenter bezocht om de informatie zo actueel mogelijk te houden.

De inspecties zijn onafhankelijk

De ANWB doet onafhankelijke campinginspecties. Het resultaat van campinginspecties van grotere campings (60 plaatsen of meer) wordt uitgedrukt in halve en hele sterren. Vijf sterren is daarbij het maximum. Campings die drie sterren of hoger scoren krijgen het predicaat ANWB Erkend. Campings die de maximale score van vijf sterren halen mogen zich ANWB Top camping noemen.

Campings verdienen sterren met de voorzieningen zoals sanitair, terrein, eten en drinken, recreatieprogramma en zwemmogelijkheden. Zo kan de kampeerder kijken wat voor hem belangrijk is. Een drie sterren camping met prima sanitair en een mooi terrein is voor veel kampeerders al een uitstekende keuze als zij geen animatie, een glijbanencomplex en dergelijke nodig hebben.

Goed sanitair staat hoog in het vaandel

Uit onderzoek weet de ANWB dat kampeerders het sanitair heel belangrijk vinden. Daarom is daar veel aandacht voor. De inspecteur let op de kwaliteit van het sanitair, het onderhoud en of alles goed functioneert. Ook gaat hij na of het schoon is en of er voldoende verlichting is. Voor de eindscore van een camping tellen sanitair en terrein voor 65% mee en de onderdelen shops en horeca, zwemmen en ontspanning samen voor 35%.

Omdat de Nederlandse kampeerder vooral kiest voor een goede prijs en kwaliteit verhouding, valt de keuze meestal op campings tussen de drie en een halve en vier en een halve ster.

Boek nu je lastminute camping

Op anwbcamping.nl boek je tot en met 14 augustus je camping met lastminute voordeel. Je ontvangt tot 70,- korting. Pak nu je kans en zoek en boek je camping!