Vraag naar tweedehands caravans stijgt

Pimp je Kip steeds populairder

Op tweedehandssites zoals Marktplaats steeg ten opzichte van vorig jaar het aantal zoekopdrachten naar caravans met 23% en het aanbod met maar liefst 14%! Er wordt vooral gezocht naar betaalbare, tweedehands exemplaren om deze helemaal naar eigen stijl te pimpen. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien in opdracht van Marktplaats.

Eén derde van de ondervraagden geeft aan de caravan heeft gerestyled of dit graag te willen doen. Vooral jonge gezinnen en alleenstaanden zijn geïnteresseerd. Het opknappen wordt meestal zelf bedacht en uitgevoerd (73%). Bijna 9% schakelt een vakman in. Meestal worden keuken, gordijnen en bankjes vervangen en de binnenkant geschilderd. Maar ook zie je steeds vaker technische apparatuur zoals zonnepanelen en wasmachines in de caravans.

Herkenbaar

Bij lifestyle blog Caravanity herkennen ze de trend. “De populariteit van caravans neemt elk jaar rond deze tijd een vlucht, maar dit jaar is het wel heel extreem. We krijgen momenteel ontzettend veel aanvragen van mensen die op zoek zijn naar een leuke caravan om te restylen”, aldus Femke Creemers, oprichter van de blog. “De populairste caravans om te pimpen zijn de Kipcaravans uit 1970 tot 1980, de Kip Kompakt met het handige pop-up dak en de Constructam. Die laatste is door het iconische design het Volkswagen busje onder de caravans."