Handige camping apps

Apps speciaal voor kampeerliefhebbers

ANWB heeft verschillende apps speciaal voor kampeerliefhebbers. Er zijn twee mobiele versies van de bekende ANWB campinggidsen, een app Kleine campings en een CKE app.

Camping apps 

De apps bevatten campings die variëren van kleinschalige natuurcampings tot luxueuze gezinscampings. Via de filterfunctie kunt u op basis van uw specifieke wensen gemakkelijk tot een overzichtelijke selectie komen. De prijzen van de campings zijn overzichtelijk weergegeven en u kunt de campings beoordelen en zelfs nomineren voor Camping van het jaar. Met uitzondering van de kaartfuncties zijn de apps ook offline te gebruiken. De apps bevatten campings die direct online boekbaar zijn. Verder kunt u ook foto’s en tips delen via social media.

Campinggidsen apps

De mobiele campinggidsen zijn net zo uitgebreid als de papieren uitgaven, alleen kunt u een stuk gemakkelijker en gerichter zoeken. U kunt zoeken op een kaart of op uw specifieke voorkeuren, zoals hond welkom of alleen charmecampings. De campings zijn allemaal geïnspecteerd door ANWB Campinginspecteurs. De informatie is objectief en helder weergeven. Naast informatie over de camping kunt u ook veel praktische en toeristische informatie vinden over het land waarin de camping zich bevindt.

Camping app 1

Deel 1 van de campinggids app bevat ruim 3400 campings in negen verschillende landen: Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Portugal, Groot Brittannië, Ierland en Andorra. De app is voor €4,49 verkrijgbaar in de Google Play Store en de App store.


Camping app 2

Het tweede deel van de campinggids app bevat ruim 3200 campings verspreid over negentien landen: Nederand, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Kroatië, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Slovenië, Hongarije, Roemenie, Griekenland, Liechtenstein en San Marino. Ook deze app is in de Google Play Store en de App store te krijgen voor € 4,49

Kleine campings app 

Nieuw in 2013 is de app Kleine campings. Hierin vindt u meer dan 1700 campings met minder dan 40 standplaatsen op natuurterreinen, kleinschalige campings of campings bij de boer. De campings zijn verspreid over twintig landen: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. De app Kleine campings kost €2,69 en is verkrijgbaar bij de Google Play Store en de App store.

CKE app 

Voor leden met een Camping Key Europe (CKE) is er de gratis CKE app. Hierin staan alle campings die meedoen aan het kortingsprogramma. Dit zijn  meer dan 2000 campings, verspreid over 24 landen. De CKE pas geeft u korting op deze campings, is daar geldig als paspoort en heeft nog meer voordelen.

Natuurlijk kunt u ook campings zoeken en boeken op de website.