De Kampeerkampioen

Deze kampeerder verdient een podiumplek!

Kampeerkampioen: Wouter Biegelaar

Deze kampeerkampioen heet: Wouter Biegelaar
Leeftijd: 36
Beroep: industrieel ontwerper
Kampioen in: tentkamperen met slecht weer

“Hoe we het voor elkaar krijgen weet ik niet, maar we komen met de tent altijd in de stromende regen terecht of in temperaturen rond het vriespunt. Het weer slaat gewoon om. Juli in Zuid-Duitsland: alleen maar regen. Zomer in Texas: regen, storm en overstromingen.

Toch denk ik altijd met plezier terug aan vakanties, ik vind het ook leuk om ter plekke oplossingen te verzinnen. In Scandinavië was het tijdens een zomervakantie ’s avonds maar 2 graden in de tent. Zelfgemaakte kruiken van frisdrankflessen hielpen niet meer, dus toen heb ik een drinkwaterzak van 10 liter gevuld met warm water en zo hadden we een radiator. We maken er gewoon altijd het beste van. Een goede regenjas aan – in het begin nog een vuilniszak met armgaten eruit geknipt, we zijn inmiddels beter voorbereid – en dan buiten barbecueën in wisseldiensten, dat gaat prima.

Standaard op de inpaklijst? Thermokleding, een muts, een bijl om hout te hakken voor een vuurtje, meters zeil en elastische spanbanden, dan wappert het zeil minder als het hard waait. En extra zakken voor de natte tent op de terugweg.

Een camper hebben we overwogen, dan zit je altijd droog en warm. Dachten we, want toen wij met een huurcamper op pad gingen, begaf de standkachel het. Daar konden we wel om lachen. Tijdens een nachtje wildkamperen in Noord-Zweden leken we eindelijk mazzel te hebben: warm, zon en een mooi uitzicht. Maar een uur later stikte het van de muggen en kon ik toch weer aan de slag met een vuurtje…”

KCK zoekt Kampeerkampioenen

Blink jij ook ergens in uit op de camping en wil je daarover vertellen in de KCK? Geef je dan nu op via kck@anwb.nl en wie weet word je uitgeroepen tot KCK Kampeerkampioen!