11 persoonlijke campingtips van de KCK-redactie

Waar moet je zijn geweest als kampeerder? De KCK-redactie voorziet je van 11 gouden tips in Nederland, Frankrijk, Italië en Denemarken!

Campings in Nederland

Kamperen aan de Waddenzee

Liza Schreurs, eindredacteur: “Duinpark de Robbenjager is een eenvoudige, rustige camping met een fantastische ligging: midden in de natuur van Texel, zowat aan de voet van de vuurtoren en midden tussen de duinen. Eindeloos veel kilometers strand om te wandelen, rennen, spelen en ravotten. Met de Waddenzee om de hoek en De Cocksdorp op een paar kilometer fietsen beleef je een echt eilandgevoel.”
Duinpark de Robbenjager
1795 LN De Cocksdorp

Geweldige animatie

Gerhard-Paul Wisgerhof, eindredacteur: “Ik koester warme herinneringen aan de vakanties op camping De Paal. Ideale plek voor kinderen tot en met 12 jaar.” Veel sportvelden, grote speeltuin, speelhonk, zandbak én een buitenzwembad met kinderlagune en glijbanen. “En dan heb je de geweldige animatie nog. Knutselen, spelletjes, speurtochten en meeleeftheater. Wij kunnen thuis nog steeds alle liedjes van de Keimussen meezingen!”
Camping De Paal
5571 TN Bergeijk

Campings in Frankrijk

Lekker lui genieten

Matthijs de Winter, hoofdredacteur: “Twee dingen die ik tijdens de vakantie graag doe: lui zijn en genieten”, aldus Matthijs de Winter, redactie Vakantie. “Op camping La Pietra in het noorden van Corsica kan dat uitermate goed. Gelegen op Cap Corse – in de natuur, dicht bij het strand en de zee en er zijn ruime staanplaatsen.”
Camping Caravaning La Pietra
F-20233 Marine de Pietracorbara

Alles wat een kampeerder nodig heeft

Matthijs de Winter, hoofdredacteur: “Eigenlijk is het een groot grasveld en voor liefhebbers van ruimte om zich heen. Op een mooie plek in natuurpark Cévennen, op 900 meter hoogte, ligt Domaine de Pradines. Wat je als kampeerder nodig hebt, is er. Klein zwembad, pingpongtafel en wat sportfaciliteiten. Een kiosk met het hoognodige en een restaurant zijn aanwezig. Hier beleef je het gevoel van het echte kamperen: buiten zijn, in het groen, omgeven door de prachtige verlatenheid van de Cevennen.”
Domaine de Pradines
F-30750 Lanuéjols

Kamperen en glampen

Bianca Serraarens, redacteur: “Kampeerders houden niet van huurhutten. Maar bij CosyCamp, hou je – ondanks de bijzondere huuraccommodaties – dat echte kampeergevoel. Komt zeker ook door de ruimte, het water en het groen dat je om je heen hebt. Ligt in de Auvergne, niet ver van Lyon. Of je nu een echte kampeerder of een glamper bent: hier is het altijd goed.”
Le CosyCamp
F-43800 Chamalières-sur-Loire

Camping met waterparadijs

Gerhard-Paul Wisgerhof, eindredacteur: “Jaren achtereen kampeerde ik met veel plezier op deze heerlijke camping in een groot dennenbos. Op loopafstand van de Atlantische kust met prachtige stranden en kilometers duingebied. Op de camping zelf is een waterparadijs met 4 baden, 9 glijbanen, een kinderspeeleiland en jacuzzi.”
Camping La Côte d’Argent
F-33990 Hourtin Plage

Eenvoudig in het groen kamperen

Liza Schreurs, eindredacteur: “Aan camping L’Estival in Mimizan heb ik magische herinneringen. Aan de rand ligt een groot, open veld waar ‘s avonds de zon in ondergaat. Het is een zeer eenvoudige, groene, relaxte camping met naaldbomen vol eekhoorntjes. In Les Landes zit je vlak bij de Atlantische Ocean, op zo’n 60 kilometer ligt het beroemde duin van Pilat en het bekken van Arcachon.”
Camping L’Estival
F-40200 Mimizan

Camping omringd door bergtoppen

Ruud Wenting, redacteur: “Ook al heeft Domaine d’Esperbasque zo’n 100 staanplaatsen, het doet klein en intiem aan. Je kan hier kamperen op verschillende niveaus; het uitzicht is fantastisch. In de Pyrenées Atlantiques ben je omringd door de hoge bergtoppen en zit je vlak bij de Atlantische kust. Goed voor sportievelingen. Je steekt zo de grens over. Lekker aan de sangria en tapas in Spanje!”
Domaine d’Esperbasque
F-64270 Salies-de-Béarn

Campings in Italië

Het Italiaanse campingleven

Ruud Wenting, redacteur: “Zeg Italië en je denkt automatisch aan lekker eten. Tenuta Squaneto, in de Piemonte, heeft een fantastische trattoria. In het voor- en naseizoen kun je er leren koken van de chef-kok, die ook Nederlands spreekt. De ligging van de camping is ideaal, tussen de bergen en de zee. Het is er heel betaalbaar, de camping heeft een authentieke sfeer en lekker rustig.”
Comfort Camping Tenuta Squaneto
I-15018 Spigno Monferrato

Douchen tussen het bergkristal

Luxepaarden opgelet: redacteur Bianca Serraarens heeft de gouden tip. “Caravanpark Sexten, in Sesto, Zuid-Tirol, Italië. Dit is übercamping. Prachtig sanitair met muren van bergkristallen. Je kunt er privésanitair huren en in de wellness beleef je luxe relaxmomenten. Het restaurant is al net zo goed een verwennerij. Vanuit je kampeerstoel zie je de zon achter de bergen zakken; je vakantie kan niet stuk.”
Caravan Park Sexten
I-39030 Sexten/Sesto

Camping in Denemarken

Ontspannen stadskamperen

Bianca Serraarens, redacteur: “Stadskamperen, ik heb er iets mee. Stadscamping Charlottenlund Fort ligt op 7 kilometer van Kopenhagen, een unieke plek. Rust en toch in de stad. Je bent er zo, met de bus of fiets.” De camping ligt bij een oud, in onbruik geraakt fort. Ook strand en bos zijn dichtbij. Met 65 staanplaatsen blijft kamperen op deze camping knus. “Vers gebakken brood en in het restaurant eet je heerlijk.”
Camping Charlottenlund Fort
DK-2920 Charlottenlund

Leer de KCK-redactie beter kennen