Naar artikel

Jouw kampeerherinnering voor KampeerKampioen

De kampeervakantie is misschien nog ver weg of alweer even geleden, maar vakantieherinneringen ophalen kan natuurlijk altijd. Doe mee aan de lezersverhalenwedstrijd van de KampeerKampioen.

Wat moet ik schrijven?

Vertel jouw vakantieverhaal. Die lekkere kampeerstek, dat verstopte restaurantje, boeiende campingeigenaren of die heerlijke fietsroute; niks leuker dan het thuisfront je vakantieverhaal te vertellen. Onze lezers nemen graag een kijkje in de ervaringenkeuken van andere lezers. Goede tips zijn goud waard in kampeerland.

Wie kan er meedoen?

Iedereen kan meedoen! Je hoeft geen ervaren schrijver te zijn en je hoeft niet voor de schoonheidsprijs te gaan. Of je nu kampeergroentje bent of al je hele leven naar de camping gaat, dat maakt voor ons niet uit. We publiceren de leukste verhalen, die een glimlach op ons gezicht toveren. Bekijk de voorwaarden waar een lezersverhaal aan moet voldoen onderaan de pagina.

Waarom doe ik mee?

Sharing is caring. En je kunt er, naast eeuwige roem, ook nog eens € 250 verdienen. Dus waar wacht je nog op? 
Het inzenden van jouw verhaal kan tot en met eind januari 2023.

Schrijftips

Kun jij wat hulp gebruiken? De redactie van de KampeerKampioen heeft om jou op weg te helpen wat schrijftips. 

 • Bedenk je eigen invalshoek. Het hoeft geen compleet verslag te zijn van dag 1 t/m dag 14 (mag wel). Vertel wat indruk maakte: drie campings, kookcursus, yogacamping, kastelenroute of mooie fietstocht of gewoon genoten van de vogels, de natuur en het praatje met de buren? Allemaal goed! Verras ons! Jouw beleving is toch net even anders.
 • De tussendoortrips naar de Veluwe of de herfstweek in Limburg waren toch ook prachtervaringen? Het doel is een leuk verhaal, ook in Nederland.
 • Geef ons extra tips en informatie. Over de wegen, de campings, de mensen in de streek? Waar eet je lekker, was de wandeling echt voor iedereen? Vermeld dat supermuseum of tip ons over dat leuke strandje.
 • Duik in je foto’s! Vooral ook van campings en kampeersituaties.
 • Deel jouw top 5 aan tips: het campingrestaurant, de botanische tuin, de kinderboerderij, de riante staanplaats of fijne wandelroute. Vertel ons wat je op een verjaardagsvisite zou vertellen. 
Algemene voorwaarden
 • Maximaal 4.500 tekens in Word (inclusief spaties) voor het verhaal zelf.
 • Minimaal 1, maximaal 3 campings vermelden, maximaal 2.000 tekens.
 • Vermeld het hele reisgezelschap: namen en leeftijden. Plus type kampeermiddel en auto. Vermeld ook de reisperiode.
 • Voeg minimaal een foto van het hele reisgezelschap toe.
 • Stuur minimaal 20 en maximaal 30 digitale foto’s mee. Digitale foto’s formaat 300 dpi, 12 x 9 cm, .jpg en absoluut onbewerkt. Dus geen enkele kleur, helderheid of formaatcorrectie. Nummer de digitale foto’s en geef een korte beschrijving van plaats en onderwerp.
 • Verstuur zowel beeld als tekst via wetransfer.nl aan kampeerkampioen@anwb.nl o.v.v. Lezersverhalenwedstrijd.
 • Een kaartje maken is fijn voor ons, liefst digitaal via Google maps. 

De KampeerKampioen behoudt zich het recht voor ingezonden verhalen tekstueel aan te passen voor publicatie. Met deelname geef je toestemming voor publicatie in de tijdschriften KampeerKampioen, GoCamping, Magazine Kampeerkaart CKE en op anwb.nl/kamperen.

De uitslag wordt in de eerste helft van 2023 bekend gemaakt. De inzenders die een artikel hebben opgestuurd in de coronatijd, moeten helaas nog wat geduld opbrengen voor publicatie. Over de uitslag corresponderen wij niet. Vermeld naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en giro/banknummer.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% korting voor leden.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.