De Grasmeesters

Kamperen doe je op een groene mat

De KCK introduceert: De Grasmeesters

Kunnen we al kamperen? Is het gras al groen genoeg? In aanloop naar het kampeerseizoen volgen de Grasmeesters van de ANWB de groei van het gras in heel Nederland. Zodra het gras sterk genoeg is, openen zij het kampeerseizoen met het sein ‘Gras Meester’.

Gras. Voor veel kampeerders zijn de groene kriebelende sprieten onlosmakelijk verbonden met vakantie. Voor telers en campingeigenaars is goed gras een vak. De grasmeesters Peer van der Pol Wiebe Groen staan 116 rayonhoofden en meer dan 2.000 campings bij met eigenzinnige ideeën over teelt en onderhoud.

De online serie De Grasmeesters volgt het anonieme maar grensverleggende werk van de ANWB Grasmeesters van eind februari tot aan de start van het kampeerseizoen. De zeer betrokken Grasmeesters controleren en analyseren de monsters van kampeervelden en experimenteren met nieuwe teeltmethoden.

Kijk alle afleveringen nog eens terug

Een groene mat

Na maandenlang zorgen voor het gras is het nu een week lang stabiel. Het kampeerseizoen kan van start! Bekijk het euforische slot van deze 8-delige documentaire.

Bedrog

Het rayonhoofd uit Drenthe is ter verantwoording geroepen. Tot overmaat van ramp moeten de Grasmeesters de persconferentie afzeggen...

Een modderpoeltje

Aflevering 2

De natte winter heeft sporen achtergelaten. De Grasmeesters zijn druk bezig om het gras te herstellen. De stress loopt hoog op!

Pollenkoorts

Is de grastransplantatie succesvol geweest? Bij onze Grasmeesters is de zogenoemde 'Pollenkoorts' opgekomen. Wat dat is? Dat zie je in aflverering 7!

De Gouden Spriet

Het gras van Camping de Gelderse Pol is perfect! 2017 lijkt een mooi grasjaar te worden. Of, wordt die conclusie te snel getrokken?

Sporen van de winter

Aflevering 1

Het is nog vroeg in het jaar, maar de Grasmeesters maken lange dagen. Wat is de lengte van het gras en hoe is de kwaliteit van de wortels? 

Ontworteld

Deze week een moeilijke operatie: een grastransplantatie met gras vanuit Gelderland naar Drenthe. Zou het de Grasmeesters nu lukken om het gras op tijd groen te krijgen?

Out of the field denken

Het voorjaar nadert, maar niet alle rayonhoofden hebben hun kampeervelden onder controle. En dat proeven de Grasmeesters.