Onderhoud van een voortent

Een voortent die intensief wordt gebruikt, is na een paar jaar behoorlijk vervuild. Vogelpoep, groene aanslag, aangekoekt vuil en schimmelvorming maken de tent er niet mooier op. Schoonmaken dus.

 

Maak het doek of de vensters nooit schoon met huishoudelijke middeltjes! Die producten kunnen de kwaliteit en de waterdichtheid van het doek aantasten. Gebruik altijd speciale schoonmaakmiddelen die je in de kampeerspeciaalzaak kunt kopen. Let goed op de gebruiksaanwijzingen op de fles. Het verdient de voorkeur om een voortent niet aan de binnenkant schoon te maken als die aan de caravan is bevestigd. Leg voor behandeling die tent op een schone ondergrond (bestrating) en behandel hem volgens de voorschriften. Maak je het doek binnen schoon – zoals in een garage - zorg dan voor voldoende ventilatie  Huishoudhandschoenen en veiligheidsbril worden aangeraden.

Opbergen van de voortent

Kampeerseizoen afgelopen? Berg de voortent schoon en droog op. Ook de opbergzak moet helemaal droog zijn. Zo voorkom je vochtvlekken en schimmelplekken. Berg ook het frame schoon en droog op in een aparte foedraal. Verwijder de afspanelastieken en berg die schoon en droog op. Ook de opslagplaats moet droog zijn en vooral niet te warm. Repareer eventuele schade voordat je de tent opbergt.