Voortent accessoires

Handige accessoires voor bij de voortent.

Voortent accessoires

 

Tocht- en wielkaststrook

 

Om tocht tegen te gaan en om de binnenkant van de tent een mooier aanzicht te geven, leveren de meeste merken een wielkaststrook en een tochtstrook standaard bij de voortent.

 

 

Bevestigingsblokjes

 

 

Oude caravans hebben nog haakjes aan de caravanwand waar de dakliggers aan worden bevestigd. Moderne voortenten hebben bevestigingsblokjes die je aan de tentpees klikt. Zo hoef je geen gaatjes meer te boren in de caravanwand. Bovendien zitten de blokjes altijd op de juiste plek voor elk model voortent omdat ze eenvoudig verplaatsbaar zijn.

 

Opstapje

Een opstapje is onontbeerlijk. Belangrijk daarbij is dat een opstapje stevig staat, ook op een licht oneffen ondergrond zonder dat daar opvulplaatjes aan te pas komen. Kunststof opstapjes buigen vaak iets mee en hebben  geen last van kleine oneffenheden. Bovendien geldt: hoe minder kantelgevoelig hoe veiliger. De treden moeten anti-slip zijn en natuurlijk moet een opstapje door de caravandeur passen want de meest logische plek voor een opstapje is binnen in de caravan, net achter de deur.   

Haringen en stormbanden

Elke voortent span je af met haringen en afspanelastieken. Neem meerdere soorten haringen mee (staal, kunststof) omdat de ondergrond per camping verschilt van zacht tot hard. Neem ook reserve afspanelastieken mee want elastieken verweren na een aantal jaren onder invoed van uv-straling. Sommige merken gebruiken geen elastieken maar spanbanden. Scheerlijnen komen bijna niet meer voor. Bij veel wind gebruik je een stormband of spanbanden.

Snelspanner

De meeste voortentframes zijn tegenwoordig voorzien van snelspanners. Hiermee kun je het frame snel een eenvoudig op spanning brengen. Wie het lastig vindt om boven zijn macht kracht te zetten, kan gebruik maken van een framespanner (verkrijgbaar in de kampeerspeciaalzaak)