Wat is een caravan mover?

comfort en gemak met caravan movers

Geen moeizaam gesleur aan de handgrepen van de caravan en nooit meer buren nodig om je vakantiehuisje op z'n plek te zetten. De caravan mover zorgt voor comfort en gemak: met een druk op de knop manoeuvreer je je caravan simpelweg naar z'n plek op de camping. Dat maakt kamperen nog leuker!

Inclusief belading weegt de gemiddelde caravan toch zo maar 1.300 kilo. En hoewel je mobiele vakantiehuisje op twee wielen staat, is het toch altijd even een klusje om 'm op de staanplaats te krijgen. Zeker als dat een krappe plek is tussen heggetjes, op een glooiend terrein of: na een regenbui in het natte gras. En dan hebben we het nog niet gehad over stoeprandjes of drempels, zoals je die tegenwoordig steeds vaker tegenkomt op de camping. In zulke situaties biedt de caravanmover uitkomst.

Met de caravan mover zet je de caravan moeiteloos op zijn plek, zonder enige krachtsinspanning. Caravan movers zijn sterk: ze verplaatsen zware caravans moeiteloos op gras, grind, zand, klei, sneeuw en zelfs hellingen. Maar ook thuis is de mover een handig tijdens het aankoppelen: met een paar drukken op de knop manoeuvreer je de caravan boven de trekhaak van de auto. Het enige dat je dan nog hoeft te doen, is de caravan met de slinger van het neuswiel op de kogel van de trekhaak te laten zakken. Aankoppelen en wegwezen!

Wat is een caravan mover?

Een mover bestaat uit een twee units die worden gemonteerd bij elk caravanwiel. In iedere unit zit een elektromotor en een aandrijfrol die - als je 'm gaat gebruiken - handmatig of elektrisch tegen het loopvlak van de caravanband wordt geplaatst. Met een druk op de knop van de afstandsbediening zet je de elektromotoren de aandrijfrollen in werking waardoor de caravan langzaam gaat rijden. Rechtuit, achteruit of links/rechts de bocht om. Zo parkeer je de caravan op elke plek. Ook als je eerst een helling of een hardnekkige stoeprand op moet.

Aankooptips voor de caravan mover

Een caravan mover weegt zo'n 30-35 kilo, een accu tussen de 10-26 kilo. Dat betekent dat je minder bagage kunt meenemen. Er zijn ook lichtgewicht movers en lichtgewicht accu’s verkrijgbaar - meestal net iets duurder dan de standaard-exemplaren. Caravan movers heb je vanaf zo'n € 1.200 tot € 2.500. Tel daar een accu bij (€ 100-150), en montage door bij voorkeur een erkende caravandealer of moverspecialist (rond de € 200).

Er bestaan veel merken en typen caravan movers, elk met hun eigen voor- en nadelen. Laat je goed voorlichten door de caravandealer, lees eerdere KCK-tests en bekijk de KCK-filmpjes op Youtube.