Caravan verkopen - Wat is de waarde?

Ontdek wat je caravan waard is

Wil je een tweedehands caravan kopen of zelf je caravan verkopen? De waarde van een caravan is eenvoudig te berekenen met de caravan koerslijst.

Caravanbezitters kunnen eenvoudig zelf de prijs van hun caravan berekenen via de caravan koerslijst. Handige informatie voor kampeerliefhebbers die een gebruikte caravan willen kopen of verkopen. De koerslijst berekent de richtprijzen van caravans tot en met twaalf jaar oud.

Zo bereken je de waarde van je caravan

De koerslijst werkt als volgt: na het invoeren van merk, serie en bouwjaar, rolt er automatisch een prijs uit. De richtprijs die de koerslijst toont is vastgesteld door deskundigen van ANWB, BOVAG en de caravanbranche op basis van marktgegevens en -ontwikkelingen. De prijzen worden meerdere keren per jaar opnieuw vastgesteld en geven een indicatie van de waarde van het kampeermiddel op dat moment.

Verkoop caravans zit in de lift

De verkoop van caravans zit weer in de lift. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Kampeer & Caravan Industrie (KCI), de BOVAG en de VWE (voertuiginformatie en -documentatie). Vooral occasions doen het goed.

Caravan Koopwijzer

De caravan koerslijst maakt deel uit van de Caravan Koopwijzer. Deze site geeft advies en informatie over de aan- en verkoop van caravans, tenten, vouwwagens, campers en andere kampeermiddelen.

Naar de caravan koerslijst