Caravan Salon 2019: internationale hotspot voor kampeerders

ANWB samen met de Caravan Salon

Elk jaar kunnen bezoekers van de Caravan Salon in Düsseldorf zich weer 9 dagen lang vergapen aan ruim 600 exposanten verdeeld over 13 hallen en een groot buitenterrein. De caravan- en camperbeurs wordt dit jaar georganiseerd van 31 augustus tot en met 8  september 2019. Alleen op de Caravan Salon vinden bezoekers een compleet overzicht van het aanbod in Europa en de laatste nieuwtjes voor het aankomende seizoen. Er is tevens veel aandacht voor innovaties en de toekomstvisie van de kampeerindustrie.

2100 variaties op caravans en campers

Tijdens de komende editie van de Caravan Salon zullen weer alle toonaangevende internationale producenten hun nieuwste generaties campers en caravans presenteren. Van compact en clever tot ruim en luxueus. Ook worden er weer talloze technische innovaties gepresenteerd. Populair zijn onder andere tools en apps die de bediening van het voertuig vergemakkelijken en het comfort verhogen. Er zijn ruim 2.100 vercshillende voertuigen te zien op op 214 duizend vierkante meter, dus trek maar een paar gemakkelijke wandelschoenen aan!

‘StarterWelt’

Voor nieuwe bezoekers is de populaire speciale tentoonstelling ‘StarterWelt – Entdecke Camping & Caravaning’ opgezet. Dit is een neutraal en producentonafhankelijk contactpunt. Rondom verschillende thema’s krijgen starters, maar ook geroutineerde caravanfans, interessante feiten en wetenswaardigheden van de mobiele vrije tijd gepresenteerd. Experts geven tips voor de praktijk en adviseren over voertuigtypen, reisroutes en campings.

Nog veel meer

Behalve de 2.100 verschillende caravans, campers en andere voertuigen die je kunt bekijken op de Caravan Salon, zijn er ook tal van activiteiten georganiseerd. Wat te denken van een staanplaats op het Caravan Center? Bezoekers kunnen naast de beurs met hun eigen camper of caravan overnachten.

Andere bijzondere activiteiten zijn onder meer een e-bike parcours en voor kinderen vanaf 4 jaar is er een groot Adventure Camp op het buitenterrein.

Entree en openingstijden

De Caravan Salon 2019 wordt gehouden van zaterdag 31 augustus t/m zondag 8 september 2019.

Dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Prijzen

- Online dagkaart volwassenen € 15 (scholieren, studenten en Caravan Salon Club-leden € 11; kinderen 6-12 jaar € 6 )

- Dagkaart aan de kassa € 18 euro (scholieren, studenten en Caravan Salon Club-leden € 15; kinderen 6-12 jaar € 7)

Tickets, actuele informatie en noviteiten zijn vindbaar op www.caravan-salon.de

Düsseldorf, hotspot voor de actieve vrijetijdbesteding

Caravan Salon is ’s werelds grootste beurs voor campers en caravans waar in 2018 meer dan 250.500 bezoekers naar toe zijn gekomen. Parallel aan Caravan Salon vindt sinds 2003 TourNatur plaats (van 6 tot 8 september), een outdoorbeurs voor wandelaars, fietsers en iedereen die ervan houdt om buiten te zijn.  Met je ticket van de Caravan Salon is de entree voor deze beurs gratis.