Top 5 kampeerreizen langs de mooiste hoofdsteden

Ze zijn vaak de spiegel van het land, het visitekaartje voor nieuwsgierig bezoek van buiten. Deze top 5 kampeerreizen zet de schijnwerpers op... hoofdsteden! Tijdens veel kampeerreizen bezoek je meerdere hoofdsteden. Ga erheen en ontdek wat een natie zo 'eigen' maakt.

1. Grand tour Baltische Staten

Je hebt ze vast nog niet allemaal bezocht, de landen langs de Oostzeekust. Tijdens deze reis bezoek je maar liefst 5 hoofdsteden: Warschau (Polen), Vilnius (Litouwen), Riga (Letland), Tallinn (Estland) en Helsinki (Finland). Bonus, en niet de minste: St.-Petersburg, de voormalige hoofdstad van het oude Rusland. Berlijn kun je ook nog - op eigen gelegenheid - meepikken. Je zou bijna vergeten dat het landschap waar je doorheen reist ook nog een hoogtepunt is.

Ontdek het allemaal tijdens de 38-daagse Grand tour Baltische Staten.

2. Reis door het Habsburgse Rijk

Deze 20-daagse reis start op een camping in Kaprun in Oostenrijk, je reist door via Slovenië naar de hoofdstad van Kroatië: Zagreb. Vervolgens vertrek je naar Boedapest waar je een mooie busexcursie te wachten staat en waar je heerlijk kunt fietsen langs de Donau. De volgende hoofdstad die je bezoekt is Wenen waar je een bezoek brengt aan het theater. Kortom voor ieder wat wils.

Boek deze reis

3. Grand tour Bulgarije en Griekenland

Een reis door twee landen, en meer! De Bulgaarse hoofdstad Sofia en de Griekse hoofdstad Athene zijn niet te missen op deze avontuurlijke reis langs plekken waar ons continent geschiedenis heeft gemaakt. Je reist langs enkele van de oudst bewoonde steden van Europa. In sommige hebben naar verluid zelfs goden gewoond. Daarnaast bezoek je ook nog Servië en de hoofdstad Belgrado.

Maak de 45-daagse Grand tour Bulgarije en Griekenland.

4. Kampeerreis Zweden en Noorwegen

Het bruisende stadsleven van Stockholm en Oslo contrasteert mooi bij deze kampeerreis door de uitgestrekte natuur van Zweden en Noorwegen. Zo adembenemend mooi als de ruige natuur is, zo hip en tegelijkertijd knus zijn de twee hoofdsteden. En vergeet de kleinere plaatsjes onderweg niet. Na een rit door de overdonderende natuur is ook een provinciestadje ineens een echte mijlpaal.

Maak kennis met Scandinavië tijdens de 32-daagse kampeerreis Zweden en Noorwegen.

5. Campingrondreis Spanje en Portugal

Madrid en Lissabon zijn de echte hoofdsteden op deze reis: groots, elegant en werelds. Daarnaast zul je tijdens deze campingrondreis verrast zijn door de andere steden die aan kop gaan op een bepaald terrein. Porto, stad van de portwijn. Sevilla, hoofdstad van Andalusië met schitterende kroonjuwelen als het Real Alcazár en het Plaza de España. Cordoba met de Mezquita. Bilbao met het beroemde Guggenheim museum... Het wordt nog lastig om hoofd- en bijzaken te onderscheiden tijdens deze reis.

Maak de 48-daagse campingrondreis Spanje en Portugal.

Enthousiast geworden? Bekijk ook eens deze tips:

Speciaal voor jou geselecteerd