5x de mooiste ontdekkingsreizen

Op ontdekkingsreis met caravan of camper, dat is één groot avontuur. Je ziet ontzettend veel, komt makkelijk met mensen in contact als je wilt en je maakt van alles mee. Spannend! Met deze vijf ontdekkingsrondreizen geniet je van je vrijheid, mét de vertrouwde ondersteuning van Kampeerreizen van ANWB voor een zorgeloze vakantie. 

1. Kampeerreis Zweden en Noorwegen

Groots, ruig en dunbevolkt: de Scandinavische landen zijn topbestemmingen voor rondreizen met je caravan of camper. Bang om iets te missen? Dat is niet nodig met Kampeerreizen van ANWB. Op enkele toplocaties onderweg is alles voor je geregeld. Zodat je zorgeloos kunt genieten van al het moois, onder meer in Stockholm, Oslo en langs de Noorse Fjordenkust. Je bezoekt dit tegen de wijzers van de klok in: van de Zweedse meren en de beroemde bossen naar de fascinerende Noorse hoogvlaktes, de gletsjers en de wereldberoemde fjordenkust. Zo bewaar je het mooiste voor het laatst.

2. Combinatie Scandinavië en Baltische staten: Rondje Oostzee

De kust van de Oostzee is terra incognita voor veel kampeerders: een geweldige bestemming voor een lange rondreis met je eigen caravan of camper. Kopenhagen, Stockholm, Helsinki, Tallinn, Riga... en natuurlijk de rust en de ongerepte natuur onderweg. Ze zijn de sleutel van het succes van deze kampeerklassieker. Verstilde natuur van Zweden en Finland en sluit af met de bruisende hoofdsteden van Estland en Letland. Op toplocaties zorgt een uitgekiend programma ervoor dat je niets mist van deze bijzondere regio. De begeleiding onderweg is er voor ondersteuning waar dat nodig is.

3. Ontdekkingsreis op de Balkan

De grote Balkan Ronde is een klassieker onder de kampeerreizen: in 38 dagen trek je met je caravan of camper door nog tamelijk onontdekte landen als Servië, Noord-Macedonië, Albanië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina en nog veel meer. Nu ook als campingrondreis, waarbij je meer vrijheid hebt om je reis zelf in te vullen. Maar wel met de vertrouwde technische begeleiding van Kampeerreizen van ANWB. Begin maar vast te dromen: Boedapest, Skopje, Tirana, Mostar, Ohrid... en alle mooie dorpjes daar tussenin.

4. De kampeerdroom: De Grote Kalahari

De Big Five, het Krugerpark, reusachtige canyons en het drukke Kaapstad; je vindt het allemaal in Zuidelijk-Afrika. Maar wat dacht je van roodbruine zandvlaktes, savanne en steppes vol gras? Trek eropuit en ontdek de 900.000 m2 grote halfwoestijn Kalahari, de ultieme leefomgeving van diverse diersoorten. Er kan zomaar een leeuw, hyena of antilope voorbij rennen. Of ontmoet de Bosjesmannen, de oudste bewoners van de wereld en laat je onderdompelen in hun eeuwenoude cultuur. Kortom, een 'baie pragtige vakansie'!

5. Campingrondreis door Kroatië

Azuurblauwe zee, mooie baaien, grootse natuur en gastvrijheid. Kroatië is een fantastisch mediterraan vakantieland met een zonovergoten Adriatische kust, heerlijk om langs te trekken met je eigen camper of caravan. Tijdens deze campingrondreis kun je op eigen gelegenheid de vele natuurparken en klassieke steden als Trogir, Split en Pula bezoeken. Het bekendste natuurgebied is Nationaal Park Plitvice waar watervallen, dichte bossen en indrukwekkende meren elkaar afwisselen. Sprookjesachtig mooi.

Snel naar:

De beste regio's om te kamperen in Zuid-Europa
8 onontdekte kampeerplekken in Europa
10 meestgestelde vragen over campers

Andere leden bekeken ook