Huisje huren op een camping in de voorjaarsvakantie

Tien heerlijke bestemmingen in binnen- en buitenland

Wil je dit voorjaar lekker stampen in een Brabants moeras? Of wandel je liever in een droomdal in Luxemburg? Tien prachtige bestemmingen in Nederland en Europa. Boeken gaat gemakkelijk via anwbcamping.nl

1. Veluwe: onverslaanbare klassieker

Opa en oma kwamen er al, en nu is zelfs het jongste grut verslingerd aan de Veluwe. Je kunt er heerlijk ravotten in de bossen, pannenkoeken eten, de dierentuin bezoeken of met de boswachter mee die spannend over dieren vertelt. Voor volwassenen is er natuurlijk ook genoeg te doen: van fraaie fietsknooppuntroutes rijden tot het bezoeken van de leuke stad Apeldoorn. Óp naar het leukste bos van Nederland!

Tip: Vakantiepark Het Lierderholt

2. De Alde Feanen: 100% waterpret

Misschien heb je nog nooit van De Alde Feanen gehoord. Jammer, want het waterrijke Nationale Park bij het Friese Grou heeft veel te bieden. Je spot hier tal van broedvogels zoals het baardmannetje, de blauwborst en de bruine kiekendief. Jaarlijks genieten honderdduizenden mensen van de wandel- en fietsroutes en wateractiviteiten in het 2500 hectare grote gebied. Huur een kano of (fluister)boot voor een heerlijk nautisch dagje weg.

Tip: Camping It Wiid

3. Winterswijk: onbekend kleinood

Toeristisch gezien biedt de Achterhoek bekendere plaatsen, maar vlak Winterswijk niet uit. De schilder Piet Mondriaan heeft er gewoond; in zijn oude villa is nu een interessant Mondriaan museum gevestigd. Verder vind je meer dan 300(!) rijks- en gemeentelijke monumenten in Winterswijk, dus genoeg te zien en te doen. In de directe omgeving is het mooie coulisselandschap de publiekstrekker. Pak een van de mooie wandelpaden of ga zwemmen. Dat kan hier in een authentiek strandbad uit de jaren dertig.

Tip: Vakantiepark De Twee Bruggen

4. De Groote Peel: rust in een moeras

Bij moerasgebied denk je doorgaans niet aan Nederland, maar toch is dát de grote publiekstrekker van De Groote Peel, op de grens van Noord-Brabant en Limburg. Trek dus stevige, waterdichte stappers aan als je het 1400 hectare(!) grote hoogveengebied wil ontdekken. Er is een aantrekkelijke variatie aan heidevelden, zandruggen, berken, plassen en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje. Met een beetje geluk loop je de trompetterende kraanvogel tegen het lijf. Of een van de honderd andere soorten broedvogels en trekvogels.

Tip: Camping de Leistert (Camping van het Jaar 2019!)

5. Lauwersoog: oesters rapen en wadlopen

Veel noordelijker kun je niet komen, maar Nationaal Park Lauwersmeer is elke kilometer waard. De plas is enorm vogelrijk; zelfs de zeearend is te spotten vanuit een van de vogelkijkhutten. Op het land kun je je vergapen aan konikpaarden en Schotse Hooglanders. Trek je waterlaarzen aan en maak een wadlooptocht in de omgeving. Of ga zeehonden spotten of oesters rapen. Kortom, aan leuke dingen geen gebrek.

Tip: Camping Lauwersoog

 

Kamperen buitenland voorjaarsvakantie 2019

6. Namen: wandelen en grotten ontdekken

De streek rond Namen is geen onbekende voor Nederlanders. Vele generaties hebben in dit deel van de Belgische Ardennen hun tentje neergezet. Om vervolgens te wandelen, te fietsen, te kanoën (op de Lesse) of een dagje rond te dwalen in het terrasrijke Namen. De hoofdstad van de provincie bezit een tiende-eeuwse citadel dat een schitterend uitzicht op de omgeving biedt. Onder het aardoppervlak is ook voldoende te beleven: bezoek bijvoorbeeld de wereldberoemde grotten van Han.

Tip: Camping Le Roptai

7. Savoie: ’s winters én ’s zomers leuk

’t Is altijd lastig met die namen van Franse regio’s. Waar ligt de Savoie bijvoorbeeld nou weer? Geheugensteuntje: denk aan de Col du Galibier, Col du Télégraphe en de Alpe d’Huez. Je hoeft echter geen Dumoulin te heten om hier een fietstocht te maken: er zijn schitterende routes, zoals een rondje rond het meer van Annecy. Bezienswaardige plaatsen zijn Chambéry, Aix-les-Bains en Albertville. Overigens kun je ook ’s winters in de Savoie terecht dankzij de fantastische skipistes.

Tip: Camping L'Eden de la Vanoise

8. Klein Zwitserland: sportief in Luxemburg

Luxemburg, ach dat ministaatje waar we vroeger maar al te graag kampeerden. Vooral de streek Klein Zwitserland roept warme herinneringen op. Dit zogeheten Mullerthal lijkt ook wel enigszins op z’n grote Alpenbroer: het golvende landschap, de woeste rotsformaties (waar je onder begeleiding kunt abseilen), de middeleeuwse stadjes. Grote publiekstrekker is Echternach, de oudste stad van Luxemburg. Geoefende wandelaars kunnen zich storten op de Mullerthal Trail (112 kilometer), maar daarnaast is er een heel netwerk van wandelpaden.

Camping Plage Beaufort

9. Seeland: Deense verrassingen

Seeland, niet te verwarren met ons eigen Zeeland, is het grootste eiland van Denemarken. Het is echt een doe-eiland. Ga een dagje pierewaaien op een van de brede zandstranden, of bezoek Møns Klint, de hoogste krijtrots van Denemarken. Shoppen in de Deense hoofdstad Kopenhagen (met de langste winkelstraat van Europa) is nog zo’n leuke traktatie. In het Vikingschip museum in Roskilde vind je maar liefst vijf originele vikingschepen uit de elfde eeuw.

Tip: Feddet Strand Camping & Feriepark

10. Baden-Württemberg: glooiende heuvels en toprestaurants

Het blijft een tikje merkwaardig dat een van de meest romantische Duitse streken óók de bakermat is van Porsche, Audi en Mercedes. Baden-Württemberg in het Zwarte Woud is een regio met glooiende heuvels, uitgestrekte bossen, topwijngaarden, robuuste burchten, kastelen en historische steden. Kortom, een bestemming uit een sprookjesboek. Verheug je ook op topeten: nergens in Duitsland vind je zoveel culinaire sterren.

Tip: Campingplatz Kleinenzhof

Misschien vind je dit ook interessant:

Mooie huuraccommodaties
Campings aan zee
Leukste campings in eigen land
Campings van het jaar