Kamperen bij leuke uitjes in Nederland

Vakantie vieren kun je ook prima doen in eigen land. Nederland kent veel leuke uitjes waar jong en oud zich kunnen vermaken. We lichten één uitje per provincie uit en geven er een leuke camping tip in de buurt bij.

Bekijk uitjes en campings per provincie

Fontana Bad Nieuweschans

Toe aan een dagje uitgebreid badderen in thermaalbaden, genieten van lange saunasessies en heerlijke gezichts- en lichaamsmassages? Op naar het meest complete wellness resort van Nederland, Fontana Bad Nieuweschans in Bad Nieuweschans, met culinair restaurant Waters of the World. Santé.

Tickets Fontana Bad Nieuweschans

 

Camping De Bronzen Eik

In een bosrijke omgeving ligt De Bronzen Eik, een middelgrote camping met staanplaatsen langs grote, open velden. Je kunt vissen in de beek langs het terrein en vlakbij is een zwembad (gratis). Het wellness resort ligt op 48 kilometer.

Bekijk deze camping

Drouwenerzand Attractiepark

Van over-de-kop-attractie Para Jump tot de achtarmige XLR8 waarbij je in één seconde van 0 naar 65 km per uur gaat - wie een beetje sensatie wel kan waarderen gaat naar Drouwenerzand Attractiepark. En de kleintjes dan? Attracties en speeltoestellen zijn er vanaf 3 jaar. Bonus: de entreeprijs is inclusief koffie, soep, snacks, fruit, limonade en ijsjes!

Tickets Drouwenerzand Attractiepark

 

Camping Midden Drenthe

Charmecamping Midden Drenthe is parkachtig aangelegd en ligt aan het Oranjekanaal. De staanplaatsen liggen op velden met middelhoge begroeiing eromheen. Met kinderboerderij, trampoline, paddenpoel, zwemplassen, viswater, jeu de boules, fietsverhuur. Het attractiepark ligt op 18 kilometer.

Bekijk de camping

 

Puur Terschelling

Wandelen naast een ezeltje, rijden op de rug van een Fries paard, een ritje in de huifkar of met de arrenslee. Echtpaar Anne en Daniëlle richtten Puur Terschelling op, om hun liefde voor dit eiland te delen met iedereen. En eerlijk is eerlijk, de schoonheid van Terschelling - met zijn bossen, duinen, wadden en stranden - verveelt nooit.

Tickets Puur Terschelling

 

Camping De Zeehoeve

Direct achter de zeedijk, aan de Bolswardervaart, ligt deze middelgrote camping, met op 1,5 kilometer de veerboot naar Terschelling (en Vlieland). Speeltuin en kano zijn aanwezig. Er is een binnenhaven met trailerhelling; de omgeving is perfect voor kleine pleziervaart en visserij. De supermarkt ligt slechts 500 meter verderop. 

Bekijk de camping

 

Wellnessresort de Veluwse Bron

Een geliefde plek onder spaliefhebbers: Wellnessresort de Veluwse Bron in Emst. Niet alleen vanwege het ultieme relaxen in zoutwater-, kruiden-, stoom- en zwembaden, maar ook vanwege de heerlijke natuur eromheen. 

Tickets Wellnessresort Veluwse Bron

 

Ardoer Comfortcamping De Bosgraaf

Kamperen doe je op De Bosgraaf tussen het groen, in een bosrijke omgeving. De staanplaatsen zijn over veldjes verdeeld en gescheiden van de vaste plekken. Er is een zwembad met kinderbad en een dierenweide. De Veluwse Bron ligt op 22 kilometer van de camping.

Bekijk de camping

AvaTarZ Nature Park

Kleine Tarzans en Janes worden ze, van al dat klimmen in het ecologische klimbos AvaTar Nature Park in Oldenzaal. Hier beklimmen ze de vijf parcoursen van het Hoge Parcours en roetsjen ze langs de zipline weer 200 meter naar beneden. Kinderen van 6 t/m 9 jaar hebben een eigen parcours vol obstakels.  

Tickets AvaTarZ Nature Park

 

Camping De Roos

In een rivierduinlandschap aan de Vecht ligt natuurcamping De Roos. Het is een echte charmecamping: ruim van opzet, autovrij, kindervriendelijk, groen en heerlijk rustig. Er is een natuurvoedingswinkel en een leuk theehuisje. Het klimpark ligt op 48 kilometer van de camping.

Bekijk de camping

Landgoed Hoenderdaell

Op Landgoed Hoenderdaell kom je het allemaal tegen: van kakelbonte vogels tot gevaarlijke krokodillen en spectaculaire roofvogels. En er loopt ook een stel dieren gewoon los over het landgoed rond. Staat er zomaar een emoe of fazant voor je neus!

 

Droompark Molengroet

Op 27 kilometer van Landgoed Hoenderdaell ligt DroomPark Molengroet; de camping is onderdeel van het chaletpark. Staanplaatsen zijn ruim en vaak beschut. Leuk: je zit hier bij recreatiegebied Geestmerambacht. 

Bekijk de camping

Mariniersmuseum 

In het Mariniersmuseum in Rotterdam leer je alles over onze zeesoldaten. Zo zie je filmpjes die mariniers zelf maakten met helmcamara's. In de familietentoonstelling Expeditie Speurneus 2.0 leer je spoorzoeken als een marinier. Cool toch?

Tickets Mariniersmuseum

 

Kindercamping Nederland

Camping Delftse Hout

Watersporters en vissers hebben het goed op camping Delftse Hout, bij de gelijknamige recreatieplas. Je wandelt zo naar het gezellige centrum van Delft. Er is een openluchtbad en kinderbad, kinderboerderij en waterspeelplaats. 

Bekijk de camping

De Orchideeën Hoeve

In De Orchideeën Hoeve wandel je door tropische tuinen. De mooiste vlinders spot je in de grootste vlindertuin van Europa en zelf fladderen kinderen vrolijk rond in de junglespeeltuin. 

Tickets Orchideeën Hoeve

 

Aqua Centrum Bremerbergse Hoek

Waterliefhebbers kamperen op de langgerekte camping van Aqua Centrum Bremerbergse Hoek. De kampeervelden liggen tussen het water en het toegangspad, met speelvoorzieningen verspreid over de camping. De Orchideeën Hoeve ligt op 45 kilometer vanaf de camping.

Bekijk de camping

Waterlijn Rondvaarten

In Amersfoort weten ze hoe leuk varen is. Waterlijn Rondvaarten heeft vier routes uitgezet door de stad. Met een beetje geluk heb je een schipper uit het Waterlijnkoor en word je onder begeleidend gezang door de stad geleid.

Tickets Waterlijn Rondvaarten

 

Duynparc Soest

Middelgrote, parkachtig aangelegde camping aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Staanplaatsen staan op beschutte velden en bij het zwembadje. Je kunt op de camping jeu de boulen, biljarten en er is een overdekte elektrische grill aanwezig. Waterlijn Rondvaarten Amersfoort ligt op slechts 5 kilometer van de camping.

Bekijk de camping

Museum Klok & Peel

Hebben klokken én natuur je interesse, dan heb je in museum Klok & Peel dubbel geluk. Ze hebben hier de grootste collectie luidklokken en beiaarden ter wereld en je leert alles over de achtergrond van klokken. De tweede collectie gaat over natuurgebied De Peel en omvat onder meer veel fossielen en een levensgroot mammoetskelet.

Tickets Museum Klok & Peel

 

Vakantiepark Het Witven

Vissen en zwemmen in de vijver, springen op de springkussens en gratis naar het zwembad. Vakantiepark Het Witven, pal aan een recreatieplas, heeft voor kinderen ook speeltoestellen, beachvolley en er is een kinderboerderij. Relasxen kan op het brede zandstrand met ligweide rond de zwemvijver. Het museum ligt op 28 kilometer van de camping.

Bekijk de camping

Kasteeltuinen

Tuinliefhebbers kunnen hun lol op in de Kasteeltuinen in Arcen. Daar wandel je rond in een 32 hectare groot park door wel 15 verschillende tuinen, zoals de Oosterse Watertuin of de subtropische. Ook mooi: bezoek het zeventiende-eeuwse kasteel en zijn historische buitenplaats. Nog wat energie in de benen? Sla dan een balletje op de 21-holesmidgetgolfbaan.

Tickets Kasteeltuinen Arcen

 

Camping Roland

In het Nationaal Park De Maasduinen ligt camping Roland, met een parkachtig karakter. De staanplaatsen op het hoger gelegen terras kijken uit over 't zwembad met glijbaan, de visvijver en het multifunctionele sportveld. Ook leuk: er is een speelbos. Golfliefhebber? Boek dan een kampeer- en golfarrangement. De Kasteeltuinen liggen op 23 kilometer vanaf de camping.

Bekijk de camping

Zeeuws maritiem muZEEum

Wel 'es in de voetsporen van zeeheld Michiel de Ruyter gestaand? In het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen kan het. Luisteren naar spannende verhalen, doe een speurtocht en breng als het kan (check de openingstijden) een bezoekje aan de donkere Kazematten aan zee. Spannend!

Tickets Zeeuws maritiem muZEEum

 

Minicamping & Kloostertuin Werendijke

Deze duurzame minicamping ligt naast een natuurgebied en op 1,3 km van het strand. Het terrein heeft drie kampeervelden en een mooie kloostertuin met een meditatiehoekje, groente, fruit, kruiden (gratis te gebruiken), rozenprieel, hangmat en picknickbanken. Voor de kinderen is er een speeltuin met trampoline, schommel, glijbaan, wipkip en een speelhuisje. Honden moeten aangelijnd zijn. Het muZEEum ligt op 11 kilometer vanaf de camping.

Bekijk de camping

 

Misschien vind je dit ook interessant

Dagje uit met kinderen
Romantisch dagje uit
Kampeerweekendje weg

Andere leden bekeken ook