Naar artikel

Genieten op de Achterhoekse campings

Een kampeervakantie is dé ideale manier om de Achterhoek te ontdekken. Voor je tent, caravan of chalet geniet je volop van de natuur en het groene coulisselandschap vormt het perfecte decor voor vele fiets- en wandeltochten. Onderweg kom je langs prachtige kastelen en middeleeuwse stadjes met inspirerende musea en verrassende attracties. Van de Achterhoek krijg je nooit genoeg!

Kamperen zoals jij dat wilt...

Ben je op zoek naar een kleinschalige camping met rust en privacy? Of juist naar een gezellige familiecamping met veel vertier? In de Achterhoek is de keuze reuze. Heb je zelf geen tent of caravan, dan kun je op veel campings een chalet, safaritent of een van de andere bijzondere accommodaties huren. Het grote genieten van je ideale kampeervakantie kan meteen beginnen.

Liever kamperen met privé-sanitair?

Vind je het niet prettig om gebruik te maken van het sanitairgebouw? Goed nieuws: tegenwoordig kun je ook kiezen voor kamperen met een eigen toilet, wastafel en douche naast je tent of caravan. Wel zo comfortabel. Helaas is dit niet op elke camping mogelijk, dus je doet er goed aan dit van tevoren even te checken. Op kamperenindeachterhoek.nl kun je bekijken op welke campings privé-sanitair aanwezig is.

Fietsend en wandelend door de Achterhoek

In de Achterhoek kun je volop wandelen. Met 150 startlocaties en ruim 3.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden wordt het nog lastig keuzes maken. Ook voor fietsliefhebbers is het hier een waar walhalla met prachtige routes en handige knooppunten. Tip: op achterhoekseroutes.nl vind je de mooiste fiets- en wandelroutes om je kampeervakantie compleet te maken.

Kastelen in de Achterhoek

Op je fiets- of wandeltocht door de Achterhoek kom je tientallen buitenverblijven van de oud-Gelderse adel tegen. Omdat veel kastelen nog bewoond zijn, zijn ze helaas niet allemaal vanbinnen te bewonderen. Gelukkig is er meestal wel een mooie fiets- of wandelroute die je over het landgoed voert. Zo kun je de statige panden goed van buitenaf bewonderen.

Stadjes met een eigen verhaal

In de Achterhoek zijn tal van stadjes en dorpen waar de geschiedenis tot op de dag van vandaag zichtbaar is. Kijk maar eens naar de historische gebouwen, de smalle straatjes, de stadsgrachten en de stille hofjes. Elk stadje heeft een eigen verhaal, dat vaak wordt verteld in een museum of tijdens een stadswandeling. Kunstliefhebbers kunnen een van de prachtige musea vol toonaangevende schilder-, glas- en beeldhouwkunst van internationale grootmeesters bezoeken. Meer informatie lees je op musea-achterhoek.nl. Ben je meer van het winkelen? Ook dan kun je je hart ophalen.

Culinair genieten op de Achterhoekse campings

Tien chefs uit de Achterhoek hebben heerlijke recepten samengesteld die je eenvoudig op een campingpitje kunt bereiden. Gasten van de campings van Kamperen in de Achterhoek krijgen bij aankomst een speciale receptenbundel. Met een boodschappenlijstje van de chef ga je op pad om de ingrediënten bij de verschillende streekproducenten te verzamelen. Zo proef je het beste van de Achterhoek, gewoon voor je eigen tent of caravan. Bekijk de bundel alvast online, bestel hem of download alvast je recept.

Misschien vind je dit ook interessant:

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!