Zes geheime genoegens van het campingleven

Allemaal herkenbaar, nietwaar?

Hotelgasten, appartementenhuurders, ze hebben vast ook heus wel heerlijke vakanties, maar ze weten niet wat ze missen. Want het campingleven heeft zo veel unieke eigen charmes … neem deze zes genoegens, die alleen kampeerders kennen. 

1. De mooiste ontmoetingen

Nergens anders dan op een camping ontmoet je zo ongedwongen zo veel mensen van allerlei pluimage. De Normandiër die jou de lekkerste lokale visrecepten vertelt. De twee Duitse echtparen die de hele dag gezellig kaarten en je een biertje aanbieden.

2. Move over, Marie Kondo

Opruimgoeroe Marie Kondo, wie heeft haar nodig op een camping? Niemand. Op de camping is alles functioneel, of het is niet mee. En het mooie is, wat ‘functioneel’ is, is voor iedereen anders.

3. Natuur in de nacht

’s Nachts naar het sanitairblok lopen, het is voor niet-kampeerders een onbevattelijk onderdeel van de vakantie. En laten we eerlijk zijn, echt favoriet is het bij niemand. Maar wanneer zie je ooit zulke schitterende sterrenhemels?

4. Gedeelde privacy

Op een camping zie je alles en hoor je alles. En toch ook weer niet. Want kampeerders respecteren elkaars privacy. Al kun je niet helpen dat je hoort hoe het buurstel een keertje onderdrukt ruzie maakt. “Doe je nou alwéér zoveel zout in de pasta?” “Man, dan kook je toch lekker zelf!!??”

5. Mindful leven

Op de camping is geen haast, hier is alles vredig. Met een beetje geluk heb je uitzicht op velden en bosranden of de duinen. En weet je nog van heel vroeger, toen je bij de afwas de beste gesprekken had? Precies.

6. Levend panorama

Een camping is een prachtig panorama van het leven zelf. Een reality soap, en niet eens een afstandsbediening nodig. Onder je caravanluifel of je tarp luier je met je blote voeten in het gras, terwijl je soezig gadeslaat hoe het gezin met twee kleuters ongehaast en vrolijk hun tent opzet, hoe de uitgelaten tieners badmintonnen, hoe het oudere echtpaar een pan paëlla maakt naast de camper. Vogeltjes tsjirpen, gelach zweeft in het zonlicht. Het is het leven zelf, en het leven is goed.

Wat is jouw genoegen?

Herken jij je in bovenstaande punten? Of juist niet? Heb je zelf nog aanvullingen en eigen genoegens van het campingleven die je wilt delen? Laat ze hieronder weten in een reactie!